Schurq

8 manieren om video e-mailmarketing in te zetten

|
Leestijd 3 minuten
Door Patrick Schokker

Video e-mailmarketing is een zeer effectieve strategie. Met een simpele embed en onderwerpregel kun je met jouw e-mails sterke klantrelaties opbouwen, leads genereren en jouw content versterken. Wij delen 8 manieren om video e-mailmarketing effectief in te zetten. 

Wat is video e-mailmarketing?

Zoals de term het al doet vermoeden is video e-mailmarketing simpelweg het toevoegen van video’s in e-mailmarketing. Tegenwoordig kun je heel eenvoudig een video toevoegen in jouw e-mailtemplate. 

Video in e-mailmarketing

Video is een super populair medium in marketing. 83% van de marketeers vindt dat het belang van video alleen maar toeneemt. Video in e-mailmarketing kan zorgen voor meer abonnees en conversies. Wist je dat 80% van alle bedrijven video gebruikt in hun marketing? Dit komt waarschijnlijk door de resultaten. Het is zeer effectief. Door video te gebruiken, kun je de verbeelding van een doelgroep aanspreken. Vooral een doelgroep dat al liever informatie visueel absorbeert. Soms lukt het gewoon niet om een boodschap goed over te brengen via tekst. Met video heb je de mogelijkheid om bepaalde onderwerpen aantrekkelijker te maken voor jouw doelgroep. 

Hoe kun je video in e-mailmarketing gebruiken?

Video’s kunnen de click-through rate (CTR) méga verhogen. Er zijn verschillende manieren om video in e-mailmarketing te gebruiken:

1. Gebruik video als bonus content om je ontvangers te vermaken

Overweeg de mogelijkheid om e-mails te gebruiken om jouw contacten te voorzien van bonus content. Jouw doelgroep zal een verscheidenheid aan content leuk vinden, dus met een extra surprise kun je hen helemaal een plezier doen. 

Met bonus content, wat zij bijvoorbeeld niet kunnen terugvinden op jouw website, trigger je hen eigenlijk om jouw e-mails te blijven openen. Ze ontvangen iets exclusiefs… Je kunt de e-mails ook gebruiken om ontvangers op de hoogte te brengen van jouw bonus content op andere kanalen.

2. Maak van e-mails een meer gepersonaliseerde ervaring

Gebruik je video content op jouw website en kun je de prestaties meten? Dan kun je hier je voordeel mee doen. Stel iemand kijkt slechts een deel van een video op jouw website, dan kun je instellen om deze automatisch een e-mail te versturen inclusief de video. Zo wordt diegene eraan herinnerd dat de video nog bekeken moet worden. 

Dit maakt de e-mail persoonlijk en zorgt voor een hogere CTR. De ontvanger voelt zo dat jij oprecht geïnteresseerd bent in wat hem of haar beweegt en interesseert. Je krijgt zo een betere relatie met je klant en meer views op video’s.

3. Geef een kijkje in jouw bedrijfscultuur met video

Als je worstelt met out of the box ideeën voor e-mail content dat de persoonlijk van jouw bedrijf laat zien. Probeer dan eens een keer YouTube… Wat is een betere manier om jouw bedrijfscultuur te laten zien dan direct vanuit de bron? 

E-mailmarketing hoeft geen eindeloze show met producten te zijn. Soms kun je producten heel subtiel promoten door ze te laten zien binnen jouw bedrijfscultuur. Probeer te experimenteren met een mix van doelgroepgerichte content om jouw merk te promoten.

4. Kondig een event aan met een video

Als jouw bedrijf een evenement organiseert, is het leuk om na afloop een recap te maken om naar jouw mailinglijst te sturen. Zo kun je bij ieder volgend evenement dat je organiseert al een video meesturen om alvast de sfeer te proeven. Je wekt zo ook hun interesse voor jouw evenementen. 

Voorbeeld video event aankondiging - video e-mailmarketing

Zet de video in de e-mail met een CTA “Wil je hier de volgende keer bij zijn? Klik hier voor meer informatie”. Tevens kan een video als social bewijs dienen dat jouw evenementen goed verlopen en interessant zijn voor potentiële bezoekers.

5. Kondig een productlijn of lancering aan met een video

Je kunt jouw vaste e-maillijst een exclusieve video sturen van een nieuwe productlancering. Het is een hele goede strategie om nieuwe producten via de e-mail te lanceren aangezien de ontvangers al geïnteresseerd zijn in jouw bedrijfsaanbod. 

Voorbeeld launch in e-mail

Stel je lanceert het komende kwartaal een nieuw product, dan is het super interessant om jouw e-mailabonnees in de pre-launchfase mee te nemen. Op deze manier kunnen jouw vaste klanten hun interesse in het product ook alvast delen met hun omgeving. Dit zorgt weer voor mond-tot-mondreclame.

6. Verstuur e-mailnieuwsbrieven met video’s

Als je nu nieuwsbrieven verstuurt zonder video, mis je de boot… Je kunt op heel veel verschillende manieren video gebruiken in jouw nieuwsbrief. Dit zal ervoor zorgen dat jouw nieuwsbrief beter presteert. Er zijn nu al bedrijven die de vruchten plukken van het video-embedden in e-mail nieuwsbrieven. Zeker als jij een doelgroep hebt die liever kijkt dan leest. 

Het mooiste zou zijn als je iemand binnen jouw team hebt die wekelijks videocontent kan filmen of creëren. Mocht je erachter komen dat een video op een ander kanaal goed presteert, bijvoorbeeld op Instagram. Dan kun je deze ook gebruiken in de nieuwsbrief met bijvoorbeeld een aansluitende blogpost als een soort case, om het verkeer naar je blog ook nog eens te vergroten.

7. Begeleid leads door hun customer journey

E-mailmarketing is natuurlijk niet enkel iets voor bestaande klanten. Je kunt het ook gebruiken voor lead nurturing. Je kunt in marketing automation workflows aanmaken om video’s te automatiseren en leads verder brengen in de customer journey. Je kunt een formulier aan de video hangen, zodat leads hun gegevens achterlaten en opgevolgd worden door het salesteam. Je kunt ook de analytics bekijken van de video om de prestatie bij te houden en de video e-mailcampagne te optimaliseren. 

8. Voeg video toe in de onderwerpregel van een e-mail

Het succes van een e-mail begint bij de onderwerpregel. Een e-mail onderwerpregel met emoji’s kan bijvoorbeeld veel meer opvallen en interessanter lijken dan zonder. Dit kan de ontvanger uitnodigen om de e-mail te openen. 

Door het woordje “Video” of een een corresponderende emoji toe te voegen, kun je ontvangers verleiden de e-mail te openen. Je kunt ook een aantal onderwerpregels A/B testen om erachter te komen wat jouw doelgroep prefereert.

Tevens is het een goed idee om in een e-mailtemplate rekening te houden waar je de video plaatst. Doe het vooral op een plek waar de lezers nog écht geïnteresseerd zijn, bijvoorbeeld in het begin. Je weet niet zeker of de lezers tot het einde door zullen lezen namelijk. Anderzijds kan een video triggeren omdat ze het écht willen kijken. In dat geval kan het ook onderaan de e-mail staan, zodat men eerst langs de rest van de items moet scrollen. Jij kent jouw doelgroep het best, ga voor hetgeen waarvan jij denkt het dat het het beste werkt. Je kunt het ook A/B testen. 

Ga jij voor video e-mailmarketing?

Video is een geweldige manier om zowel nieuwe als bestaande contacten te engagen. E-mails die een video bevatten, worden vaak eerder gekozen om te openen binnen een overvolle inbox. 

Heb je hulp nodig bij jouw e-mailmarketing?

Neem contact met ons op. 

 

Deel dit artikel via
Patrick Schokker
Patrick Schokker

Over deze schurq

Algemeen Directeur

Lees ook
|
Lysanne Paulus
|
3 minuten

Customer Data Platform (CDP): Van lead naar klant

|
Shannah de Ruijter
|
2 minuten

Short video’s

|
Lysanne Paulus
|
2 minuten

Google Consent Mode V2