Schurq

AI innoveert de online winkelervaring: Google’s virtuele paskamer

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Guido Sombroek

Vergelijk het eens met het passen van kleding in een winkel. De perfecte pasvorm, de juiste kleur, dat alles weet je binnen een paar seconden. Maar wat als we diezelfde ervaring online kunnen hebben? Dankzij Google wordt dit nu werkelijkheid.

Google introduceert twee nieuwe features die de winkelervaring virtueel nabootsen: een virtuele paskamer voor kleding en nieuwe filters voor gerichte zoekopdrachten. Deze virtuele paskamer, aangedreven door generatieve AI, toont kleding op een breed scala aan echte modellen, terwijl de nieuwe filters je helpen precies te vinden waar je naar op zoek bent.

Eén van de grootste frustraties bij het online shoppen is dat het moeilijk te bepalen is hoe kleding eruit zal zien voordat je het koopt. Google’s virtuele paskamer, beschikbaar via de zoekfunctie, lost dit probleem op. Het kan een enkele afbeelding van kleding nemen en nauwkeurig weergeven hoe het zou vallen, vouwen, kleven, rekken en rimpelen op verschillende echte modellen.

Vanaf vandaag kunnen Amerikaanse shoppers vrouwenbovenkleding van merken als Anthropologie, Everlane, H&M en LOFT virtueel passen. Dit gebeurt via de “Try On” badge op Google Search. Deze technologie, die gebruik maakt van het uitgebreide databestand van producten en verkopers van Google, zal in de toekomst naar meer merken en items worden uitgebreid.

Google introduceert ook nieuwe begeleide verfijningen om Amerikaanse shoppers te helpen producten nauwkeuriger te selecteren. Dankzij machine learning en nieuwe visuele matching algoritmes, kun je nu zoeken op kleur, stijl en patroon. Hierdoor wordt de online winkelervaring net zo persoonlijk en nauwkeurig als in een fysieke winkel.

Met deze nieuwe ontwikkelingen blijft Google de manier waarop we online shoppen innoveren, en stelt het ons in staat om met vertrouwen te winkelen. Met deze AI-gestuurde oplossingen maken we grote stappen naar een toekomst waarin online winkelen net zo eenvoudig en vertrouwd is als winkelen in een fysieke winkel.

bron: Google

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook