Schurq

Belangrijke Google update: verminderde zichtbaarheid van HowTo’s en FAQ’s

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Wist je dat Google je FAQ en HowTo-resultaten mogelijk minder zichtbaar maakt in de zoekopdrachten? Als jouw website afhankelijk is van deze rijke resultaten, kan deze update grote gevolgen hebben.

Google heeft onlangs aangekondigd dat ze de zichtbaarheid van rijke resultaten voor FAQ’s en HowTo’s in hun zoekresultaten zullen verminderen. Deze verandering zal met name invloed hebben op de snippets van FAQ-resultaten en de How-To-resultaten op desktopapparaten.

Wat dit concreet betekent voor bedrijven en organisaties: Als je hebt geïnvesteerd in uitgebreide FAQ-secties of HowTo-instructies op je site, kan je een afname zien in het aantal klikken vanuit Google Zoeken. Alleen gezaghebbende overheids- en gezondheidswebsites zullen frequent de rijke FAQ-resultaten kunnen vertonen. De beslissing over welke sites deze resultaten mogen tonen, wordt algoritmisch bepaald door Google.

Google benadrukt echter dat er geen noodzaak is om gestructureerde gegevens van je site te verwijderen. Hoewel deze gegevens niet noodzakelijk problemen zullen veroorzaken in de zoekresultaten, zullen ze ook geen zichtbare effecten hebben.

Voor de HowTo’s, zijn er ook specifieke wijzigingen. Rijke resultaten met betrekking tot HowTo’s zullen nu alleen zichtbaar zijn voor desktopgebruikers. Als je wilt dat deze resultaten worden weergegeven op desktop, zorg er dan voor dat de mobiele versie van je website de juiste markeringen bevat.

Deze veranderingen kunnen een duidelijke impact hebben op je websiteverkeer. Het is belangrijk om je Google Search Console prestatierapporten nauwlettend in de gaten te houden, zodat je eventuele veranderingen in klikken en verkeer vanuit Google Zoeken snel kunt identificeren.

Hoewel deze update niet van invloed is op het aantal gerapporteerde items in de onderhoudsrapporten, is het van cruciaal belang voor webmasters en SEO-experts om zich bewust te zijn van deze wijzigingen en hierop in te spelen.

bron: Google Search Central

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook