Schurq

Generatieve AI verandert de toekomst van Google Ads: hier is wat bedrijven moeten weten

|
Leestijd 2 minuten
Door Guido Sombroek

Voel je je soms overweldigd bij het opzetten van een nieuwe advertentiecampagne? Wens je meer op maat gemaakte advertenties voor specifieke zoekopdrachten? Google’s nieuwste AI-innovaties bieden een antwoord.

Google Marketing Live startte in 2013 met een focus op de verschuiving naar mobiel. Tien jaar later brengt kunstmatige intelligentie (AI) een soortgelijke revolutie in de advertentiewereld. Jarenlang ondersteunde AI Google Ads, waardoor bedrijven van alle groottes konden groeien. Dit varieert van functies zoals Smart Bidding tot volledige AI-gestuurde producten zoals Performance Max.

Met de focus op generatieve AI-ontwikkelingen wil Google AI een centrale plaats geven in marketing. Dit maakt het de ultieme tool voor marketeers: voor het nemen van beslissingen, het oplossen van problemen en het stimuleren van creativiteit.

Bedrijven vinden het vaak ingewikkeld om nieuwe campagnes te starten. Als oplossing introduceert Google een chatervaring binnen Google Ads. Voeg simpelweg een gewenste landingspagina van je website toe, en Google’s AI vat de pagina samen en genereert relevante trefwoorden, koppen en beschrijvingen voor je campagne.

Daarnaast gaat generatieve AI automatisch gecreƫerde assets (ACA) aandrijven, waardoor advertenties effectiever aansluiten bij de zoekopdracht en tegelijkertijd consistent blijven met je merk.

Met de integratie van generatieve AI in Performance Max kunnen bedrijven gemakkelijker aangepaste assets creƫren en opschalen. Google ontwikkelt ook nieuwe generatieve AI-functionaliteiten voor Search, wat nieuwe groeikansen voor bedrijven biedt.

Google benadrukt ook het belang van privacy. Met de uitfasering van cookies van derden in Chrome volgend jaar, onderzoekt Google’s advertentieteam nieuwe manieren om relevantie en meetresultaten te waarborgen.

AI en privacy staan centraal in de toekomst van adverteren. Met deze evolutie neemt Google het voortouw en nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze spannende ontdekkingsreis.

bron: Google

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook