Schurq

Google Ads update: Demand Gen-campagnes vervangen Discovery-advertenties

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Ben je al voorbereid op de volgende grote stap in online adverteren? Google introduceert Demand Gen-campagnes, die de huidige Discovery-advertenties gaan vervangen.

In oktober rolt Google Ads de AI-gestuurde Demand Gen-campagnes uit. Deze innovatieve campagnes combineren beeld- en videoadvertenties en zijn ontworpen om conversies, sitebezoeken en andere belangrijke acties te stimuleren op platforms zoals YouTube, Discover, Gmail, YouTube Shorts en YouTube in-stream.

Demand Gen is geïntroduceerd als reactie op de snel veranderende online advertentiemarkt. Volgens een woordvoerder van Google richt Demand Gen zich op het helpen van adverteerders om consumenten te vinden en te converteren met boeiende visuals. Deze campagnes zijn “gebouwd om de aandacht te trekken en op het juiste moment tot actie aan te zetten.”

Bovendien biedt de overstap naar Demand Gen adverteerders de mogelijkheid om met verschillende advertentieformaten te experimenteren, zoals korte video’s, carrousels en vierkante afbeeldingen. Met tools zoals Lookalike segmenten, A/B-experimenten en advertentievoorvertoningen kunnen marketeers hun publiek effectiever betrekken en de perfecte mix voor hun campagnes vinden.

De overstap naar Demand Gen begint in oktober, waarbij sommige Discovery-campagnes automatisch worden geüpgraded. Tegen begin 2024 moeten alle Discovery-campagnes zijn overgezet. Google moedigt adverteerders aan om zich voor te bereiden op deze veranderingen en optimaal te profiteren van de nieuwe targeting- en optimalisatieopties van Google Ads.

bron: Google

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook