Schurq

Google Ads voegt categorieën tab toe: Nieuwe inzichten voor betere campagnes

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Lisanne Groot

Google Ads heeft een nieuwe categorieën tab toegevoegd onder het Producten gedeelte, waarmee adverteerders nu gedetailleerde inzichten op categorieniveau kunnen verkrijgen. Deze functie is gebaseerd op het google_product_category attribuut en biedt waardevolle informatie over prestatiestatistieken en vraagtrends binnen specifieke productcategorieën.

Impact op bedrijven en organisaties

Deze nieuwe toevoeging biedt bedrijven de mogelijkheid om hun Google Ads campagnes beter te analyseren en te optimaliseren. Door inzicht te krijgen in de prestaties per productcategorie, kunnen marketeers beter begrijpen wat succes drijft en waar verbeteringen mogelijk zijn. Dit stelt bedrijven in staat om trends in consumenteninteresse op tijd te spotten en hun campagnes hierop aan te passen.

Hoe werkt het?

De categorieën tab biedt een overzicht van prestatiestatistieken en vraagtrends op categorieniveau. Gebruikers kunnen hier ook actiegerichte aanbevelingen ontvangen om de return on ad spend (ROAS) te verbeteren. Dit kan variëren van het pauzeren van slecht presterende categorieën tot het optimaliseren van de topcategorieën voor betere resultaten.

Oplossingen voor marketeers

Met de nieuwe categorieën tab kunnen marketeers gerichte aanpassingen maken aan hun campagnes om meer kliks en verkopen te genereren. Door gebruik te maken van de geboden inzichten en aanbevelingen, kunnen zij hun strategieën verfijnen en mogelijk de concurrentie voorblijven.

Gebruik de categorieën tab om campagnes te verfijnen

De nieuwe categorieën tab in Google Ads biedt een krachtig hulpmiddel voor marketeers om hun campagnes op productcategorieën te optimaliseren. Door de inzichten en aanbevelingen te benutten, kunnen bedrijven hun advertentieprestaties verbeteren en een concurrentievoordeel behalen.

Bron: Google

Deel dit artikel via
Lisanne Groot
Lisanne Groot

Over deze schurq

Lees ook