Schurq

Google lanceert AI Overview Ads: directe verbinding tussen zoekopdrachten en relevante producten

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Lisanne Groot

Google heeft aangekondigd dat de nieuwe AI Overview Ads nu beschikbaar zijn voor mobiele gebruikers in de VS. Deze advertenties verschijnen direct onder de door AI gegenereerde antwoorden in zoekresultaten. De AI Overviews bieden een reeks oplossingen tot commerciële producten. Wat deze nieuwe advertentie-indeling uniek maakt, is dat relevante Shopping-advertenties direct binnen de AI Overview verschijnen, waardoor je snel het juiste product kunt vinden zonder een extra zoekopdracht uit te voeren.

Hoe AI Overview Ads werken en waarom ze nuttig zijn

Volgens Google vereisen adverteerders geen extra stappen om hun advertenties in de AI Overview te laten verschijnen. Bestaande campagnes zoals Search, Shopping en Performance Max worden automatisch weergegeven wanneer ze relevant zijn voor de zoekopdracht en de inhoud van de AI-gegenereerde antwoorden. Google benadrukt dat gebruikers die interactie hebben met deze AI Overviews meer tevreden zijn met hun zoekresultaten en dat ze de advertenties boven en onder de antwoorden nuttig vinden. Dit geeft adverteerders de mogelijkheid om op het juiste moment in contact te komen met potentiële klanten, precies wanneer ze op zoek zijn naar een oplossing.

Transparantie en gebruikerservaring staan centraal

Deze nieuwe advertentie-indeling, die uitgebreid werd gedemonstreerd tijdens Google Marketing Live, is ontworpen om gebruikers te helpen snel merken te ontdekken en weloverwogen aankoopbeslissingen te nemen. Alle advertenties dragen het duidelijk herkenbare label “Gesponsord”, waardoor Google’s toewijding aan transparantie en duidelijkheid wordt benadrukt. Na maanden van zorgvuldige tests blijkt dat gebruikers de advertenties in AI Overviews als nuttig ervaren, omdat ze direct worden verbonden met relevante bedrijven, producten en diensten op het moment dat ze deze nodig hebben.

Bron: Ads & Commerce Blog | Google

Deel dit artikel via
Lisanne Groot
Lisanne Groot

Over deze schurq

Lees ook