Schurq

Google lanceert Gemini Live, een voice chat-functie voor AI-assistenten

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

Google heeft onlangs Gemini Live gelanceerd, een nieuwe voice chat-functie voor hun AI-assistent Gemini. Deze functie werd onthuld tijdens het Pixel 9-event. Het biedt een eenvoudige en natuurlijke manier om met AI te communiceren. Dit is speciaal ontwikkeld voor gebruikers die het maximale uit hun digitale assistent willen halen.

Wat is Gemini Live?

Gemini Live is exclusief beschikbaar voor abonnees van Gemini Advanced. Het stelt gebruikers in staat om zonder onderbrekingen met hun AI te communiceren. Gesprekken kunnen eenvoudig worden onderbroken en later hervat. De functionaliteit van de AI blijft behouden. Gemini Live blijft ook actief wanneer de telefoon vergrendeld is of op de achtergrond draait. Dit zorgt voor een naadloze ervaring.

Impact op bedrijven en organisaties

Voor bedrijven biedt Gemini Live diverse voordelen. Denk aan verbeterde efficiëntie in klantenservice. Door AI te integreren in hun processen kunnen medewerkers sneller en effectiever reageren op klantvragen. De AI leert voortdurend van interacties en past zich aan. Met 10 nieuwe stemmen kunnen bedrijven de AI-ervaring afstemmen op hun merkidentiteit. Dit draagt bij aan een consistente en gepersonaliseerde klantbeleving.

Een stap richting bredere AI-integratie

Gemini Live is meer dan alleen een nieuwe functie. Het is een belangrijke stap richting bredere AI-integratie in persoonlijke en zakelijke omgevingen. Voor bedrijven die nog twijfelen over AI biedt Gemini Live een toegankelijke introductie. Het belooft ook toekomstige geavanceerde toepassingen.

Google benadrukt dat de toekomst van AI niet alleen draait om technologische vooruitgang. Het gaat vooral om gebruiksgemak en toegankelijkheid. Of het nu gaat om persoonlijke assistentie of zakelijke toepassingen, deze voice chat-functie biedt een efficiëntere manier om met AI te werken. Toekomstige uitbreidingen naar iOS en meer talen zullen Gemini Live ongetwijfeld populair maken. Het zal een nieuwe standaard zetten voor AI-gestuurde interacties.

Bron: The Verge.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook