Schurq

Humane AI Pin: een draagbare AI-assistent zonder scherm

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Humane heeft een draagbare AI-assistent uitgebracht onder de naam AI Pin. Deze gadget, geprijsd op $699, vereist een apart LTE-abonnement van $24 per maand in de Verenigde Staten. Hoewel de beschikbaarheid in de Benelux nog onbekend is, vertegenwoordigt de AI Pin een grote ontwikkeling op het gebied van persoonlijke assistentie.

Design en functies
De AI Pin, een klein apparaatje van 47,5 x 44,5 x 14,98 millimeter en iets meer dan 34 gram, kan op diverse manieren aan kleding worden bevestigd. Het beschikt over een reeks indrukwekkende functies: een 13-megapixelcamera, twee microfoons, een touchpad, een projector en een ‘lightbar’ met drie rgb-leds. Dit biedt gebruikers diverse interactiemogelijkheden met het apparaat, zonder dat een smartphone nodig is.

Een belangrijk kenmerk is de eigen cellulaire verbinding van de gadget, verzorgd door T-Mobile in de VS. Dit maakt het mogelijk voor gebruikers om te bellen, sms’en, en internet- en GPS-verbindingen te maken. De AI-functionaliteiten zijn gebaseerd op large language models, waaronder mogelijk OpenAI’s ChatGPT. Het stelt gebruikers ook in staat om onbeperkt internetzoekopdrachten uit te voeren en media op te slaan via een Microsoft-clouddienst.

Hoe gebruik je de AI Pin?
De interactie van gebruikers met de AI Pin verloopt via stemcommando’s, die geactiveerd worden met het touchpad. Antwoorden worden gegeven via de luidspreker, projector en ledlichten. Deze gadget biedt een nieuwe dimensie in draagbare technologie, waarmee gebruikers bijvoorbeeld voedingsinformatie kunnen opvragen door etenswaren aan de gadget te tonen of foto’s kunnen maken met de ingebouwde camera.

De lancering van Humane’s AI Pin brengt een innovatieve draai aan de wereld van slimme assistenten, met potentieel grote impact op hoe we technologie dagelijks gebruiken. Voor meer informatie over de ontwikkelingen en functies over de AI Pin check dan Humane.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook