Schurq

Meta lanceert nieuwe tools voor ouderlijk toezicht op Instagram, Facebook en Messenger

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Stel je voor dat je je kind veilig door het web van sociale media kunt navigeren, met inzicht in hun activiteiten en interacties. Meta maakt dit nu mogelijk door nieuwe ouderlijk toezicht tools te lanceren voor haar suite van sociale apps: Instagram, Facebook en Messenger.

Meta heeft deze week nieuwe ouderlijk toezicht hulpmiddelen ge├»ntroduceerd voor haar sociale media applicaties. Deze innovatieve tools stellen ouders in staat om zicht te krijgen op het gebruik van Messenger door hun tiener, ongewenste priv├ęberichten te blokkeren en zelfs herinneringen te sturen om een pauze te nemen van Facebook.

Deze ontwikkeling kan bedrijven en organisaties raken die actief zijn in de digitale ruimte. Hoewel ze de privacy van berichten respecteren, kunnen deze tools het sociale media landschap veranderen, waarbij ouders meer betrokken worden bij de digitale levens van hun kinderen.

Deze nieuwe features zijn ontworpen om de interacties van tieners met sociale media te verbeteren en veiliger te maken. Zo wordt er bijvoorbeeld op Instagram nu verplicht gesteld dat iedereen die een bericht wil sturen naar een tiener, eerst een uitnodiging moet sturen. Dit is een maatregel die bedoeld is om ongewenste interacties te verminderen.

Ouders kunnen ook meer inzicht krijgen in de vrienden van hun tiener op sociale media, door te zien welke accounts hun tiener volgt en wie hen volgt. Op Facebook zal binnenkort een melding worden weergegeven als een tiener 20 minuten op het platform heeft doorgebracht, om hen aan te moedigen tijd weg te nemen van de app.

Meta benadrukt dat deze tools worden ingevoerd met respect voor de privacy van de tieners, en dat ze zullen worden uitgerold in zowel niet-versleutelde als end-to-end versleutelde chats. De tools worden aangeboden via het Gezinscentrum, een centrale plek waar ouders en voogden hulpmiddelen en bronnen kunnen vinden om hen te helpen bij het navigeren door de sociale media wereld van hun tiener. Momenteel zal de eerste uitrol van deze hulpmiddelen voor ouderlijk toezicht beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada.

bron: Meta

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook