Schurq

WhatsApp test nieuwe spraakgestuurde AI chatfunctie voor Meta AI

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

WhatsApp ontwikkelt een nieuwe functie waarmee gebruikers via spraakopdrachten in real-time kunnen communiceren met Meta AI. Deze functie, momenteel in beta voor Android, biedt een handsfree manier van interactie met de AI-chatbot. Gebruikers kunnen de stem van de AI naar persoonlijke voorkeur aanpassen. Daarnaast is er een snelkoppeling in de chatlijst waarmee spraakinteracties direct gestart kunnen worden zonder meerdere menu’s te doorlopen.

Wat biedt de nieuwe spraakgestuurde modus?

De nieuwe spraakgestuurde chatmodus stelt gebruikers in staat eenvoudig te communiceren met Meta AI zonder te typen. Dit is vooral nuttig in situaties waarin handen vrij moeten blijven, zoals tijdens autorijden of multitasken. De functie voegt een laag gebruiksgemak toe door de optie om de spraakmodus direct vanuit de chatlijst te activeren.

Controle over privacy en interactie

Gebruikers behouden volledige controle over hun interacties met Meta AI. Ze kunnen de spraakmodus op elk moment beëindigen door de chat te verlaten of over te schakelen naar tekstmodus. Een visuele indicator geeft aan wanneer Meta AI actief meeluistert, wat gebruikers een gevoel van transparantie en veiligheid geeft.

Potentiële impact op bedrijven en organisaties

Deze nieuwe functie kan een aanzienlijke impact hebben op hoe bedrijven AI inzetten voor klantinteracties. De mogelijkheid om AI-gebaseerde klantcommunicatie te personaliseren en efficiënter te maken, kan bedrijven helpen sneller en effectiever op klantvragen en -problemen te reageren. Dit kan de klanttevredenheid verhogen en het aantal terugkerende klanten vergroten.

Vooruitzichten en mogelijke uitdagingen

Hoewel de spraakgestuurde modus veel potentieel heeft, blijft het de vraag of gebruikers deze functie zullen omarmen. Privacyzorgen en de nauwkeurigheid van spraakherkenningstechnologie kunnen de adoptie beperken. Het gemak en de personalisatie die het biedt, zullen echter bepalen of deze functie breed geaccepteerd wordt. De toekomst van AI-gebaseerde communicatie op platforms zoals WhatsApp hangt sterk af van deze factoren.

Bron: WhatsApp.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook