Schurq

WhatsApp Video Notes: wat je moet weten over deze nieuwe functie

|
Leestijd 2 minuten
Door Eline Tol

WhatsApp-gebruikers opgelet! Binnenkort kun je een nieuwe functie verwachten die je manier van communiceren verandert: WhatsApp Video Notes. Deze nieuwe toevoeging stelt gebruikers in staat om korte video’s op te nemen en te delen binnen hun chats. Stel je voor dat je een grappig moment of een snelle update direct via video kunt versturen, net zoals je nu spraakberichten verstuurt.

Wat zijn WhatsApp Video Notes?

WhatsApp Video Notes zijn korte videoclips die je direct binnen een chat kunt opnemen en versturen. Dit is vergelijkbaar met de huidige functies op Instagram en Facebook, waarmee je snel en eenvoudig dynamische updates kunt delen.

Hoe werken Video Notes?

Op basis van de bètatests kunnen we een paar mogelijkheden verwachten:

  • Opname: Toegang tot video notes via een speciale knop in het chatvenster. Houd de knop ingedrukt om te beginnen met opnemen, met de optie om te schakelen tussen de voor- en achtercamera.
  • Handsfree: Voor langere berichten is er mogelijk een ‘lock’-functie beschikbaar, waarmee je handsfree kunt opnemen.
  • Weergave: Video notes spelen automatisch af bij het openen van de chat, vergelijkbaar met verdwijnende foto’s en video’s. Het geluid kan worden gedempt en geactiveerd door erop te tikken.

Wat zijn de voordelen van Video Notes?

Video notes bieden een krachtigere manier om emoties en informatie over te brengen dan alleen tekst of audio. Ze kunnen gesprekken tot leven brengen en een persoonlijke touch toevoegen, vooral voor degenen die face-to-face interacties missen. Daarnaast zijn ze snel en handig voor korte berichten, waardoor je minder tijd kwijt bent aan typen.

Impact op bedrijven en organisaties

Voor bedrijven en organisaties kunnen WhatsApp Video Notes een nieuw middel zijn om op een persoonlijke en directe manier met klanten en medewerkers te communiceren. Denk aan snelle productupdates, persoonlijke groeten of het delen van live momenten. Deze functie kan ook nuttig zijn voor het geven van korte tutorials of het tonen van producten in actie.

Oplossingen en mogelijkheden

Hoewel de functie nog in de bètafase is, bieden Video Notes tal van mogelijkheden om de communicatie binnen WhatsApp te verrijken. Door gebruik te maken van deze nieuwe functie kunnen bedrijven en individuen hun interacties persoonlijker en dynamischer maken, wat kan leiden tot een sterkere betrokkenheid en betere relaties.

Ontdek hier hoe WhatsApp Video Notes je dagelijkse gesprekken kunnen verbeteren.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook