Schurq

Zij die niet konden achterblijven: Ook Apple ontwikkeld ChatGPT-achtige AI Chatbot

|
Leestijd 2 minuten
Door Guido Sombroek

Stel je een wereld voor waar Apple niet alleen jouw smartphone en computer domineert, maar ook de AI-ruimte. Een nieuw rapport onthult dat Apple zijn eigen AI-chatbot ontwikkelt, een regelrechte uitdager van OpenAI, Google en anderen. De ChatGPT-achtige tool van Apple, intern “Apple GPT” genoemd, wordt getest en kan de wereld van kunstmatige intelligentie op zijn kop zetten.

Het nieuws, gebracht door Bloomberg’s Mark Gurman, geeft aan dat Apple een AI-chatbot heeft ontwikkeld, momenteel in de testfase. Apple GPT is in eigen huis ontwikkeld met behulp van een framework genaamd “Ajax”. Deze AI-technologie is gebouwd op Google Cloud en Google JAX, het machine learning framework van Google.

Het is belangrijk op te merken dat de implementatie van deze chatbot intern even is stilgelegd vanwege zorgen over de veiligheid van generatieve AI. Desondanks wordt de chatbot nu breder ingezet onder Apple-medewerkers, hoewel speciale toestemming vereist is voor toegang.

Dit kan een aanzienlijke impact hebben op bedrijven en organisaties, omdat het een nieuwe concurrent introduceert in de AI-ruimte. Apple is altijd een pionier geweest op technologisch gebied, en hun stap naar AI kan een verschuiving in de marktdynamiek betekenen.

Hoewel het niet de eerste is die generatieve AI-producten aan het publiek aanbiedt, is Apple nu op jacht naar generatieve AI-talenten. Het bedrijf is op zoek naar ingenieurs met een robuust begrip van grote taalmodellen en generatieve AI, wat suggereert dat Apple serieus is over het uitbreiden van zijn AI-aanbod.

Terwijl bedrijven zoals Google, Microsoft en Meta al generatieve AI-producten hebben gelanceerd, heeft Apple zich enigszins terughoudend opgesteld. Echter, met de ontwikkeling van hun nieuwe chatbot, die wordt gebruikt voor productprototyping en het beantwoorden van vragen op basis van getrainde data, ziet het ernaar uit dat Apple klaar is om het spel te veranderen.

Ondanks dat de chatbot van Apple vergelijkbaar is met Bard, ChatGPT en Bing AI, en geen extra features heeft die hem onderscheiden van de momenteel commercieel beschikbare producten, zou de reputatie van Apple op het gebied van innovatie en kwaliteit hen een voorsprong kunnen geven in de strijd om AI-dominantie.

Apple benadrukt ook hun focus op het aanpakken van mogelijke privacyproblemen met betrekking tot AI, een zorg die momenteel hoog op de agenda staat in het technologielandschap. De CEO van Apple, Tim Cook, heeft aangegeven dat ze AI zullen toevoegen aan hun producten, maar weloverwogen en met respect voor privacy.

bron: TechCrunch

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook