Schurq

De nieuwe focus van Twitter: video en commerciële samenwerkingen voor zakelijke vernieuwing

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Guido Sombroek

De tijden van enkel vertrouwen op digitale advertenties lijken voorbij te zijn voor Twitter. Een herstructurering, geleid door eigenaar Elon Musk en CEO Linda Yaccarino, wijst op een nieuwe focus op video, creators en commerciële samenwerkingen.

CEO Linda Yaccarino heeft recentelijk bevestigd dat Twitter op het punt staat om een aantal potentiële partnerschappen aan te gaan. Deze partners variëren van politieke en entertainment figuren tot betalingsdiensten en nieuws- en mediakanalen.

Na een reeks problemen die Twitter na de overname door Musk heeft doorgemaakt, waaronder ontslagen, kritiek op inhoudsmoderatie en een uittocht van adverteerders, heeft de aanstelling van Yaccarino Twitter een nieuw elan gegeven. Digital advertising blijft een prioriteit voor het bedrijf, wat blijkt uit de terugkeer van grote merken naar het advertentieplatform.

Onder Musk heeft Twitter zijn bedrijfsnaam veranderd in X Corp, wat aantoont dat hij streeft naar het creëren van een ‘super-app’ die zou kunnen concurreren met platforms zoals WeChat. Twitter werkt aan licenties om geldtransacties mogelijk te maken en legt een sterke focus op videocontent. De introductie van shows zoals “Tucker op Twitter” geeft aan dat Twitter overweegt om advertenties en sponsoring naast de videocontent van creators te verkopen.

Yaccarino heeft laten doorschemeren dat Musk sterk achter haar ideeën staat, wat wijst op een positieve start van hun samenwerking. Door deze herstructurering zal Twitter niet alleen overleven, maar ook floreren in het voortdurend veranderende sociale media landschap.

bron: Reuters

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook