Schurq

Threads: ontdek de nieuwe app van Instagram voor real-time tekstupdates en gesprekken

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Guido Sombroek

Disclaimer: Threads is nog niet te gebruiken in Europa

Meta, het bedrijf achter Instagram, heeft de lancering van Threads aangekondigd, een nieuwe app die gebruikers de mogelijkheid biedt om real-time tekstupdates te delen en deel te nemen aan openbare gesprekken. Of je nu een maker bent of gewoon af en toe iets plaatst, Threads biedt een aparte ruimte om ideeën te uiten en in contact te komen met anderen. Ontdek hoe dit nieuws impact kan hebben op bedrijven en organisaties, en leer enkele oplossingen om er optimaal gebruik van te maken.

Threads, ontwikkeld door het Instagram-team, is een nieuwe app waarmee gebruikers real-time tekstupdates kunnen delen en deel kunnen nemen aan openbare gesprekken. Het biedt een aparte ruimte waar zowel makers als willekeurige gebruikers hun ideeën kunnen uiten en met anderen kunnen communiceren. Door in te loggen met je Instagram-account kun je vrienden en makers volgen die jouw interesses delen, zowel op Instagram als daarbuiten.

Met Threads kun je eenvoudig aan de conversatie deelnemen. Je kunt inloggen met je Instagram-account en je profiel specifiek aanpassen voor Threads. De app ondersteunt toegankelijkheidsfuncties zoals schermlezers en AI-gegenereerde afbeeldingsbeschrijvingen, die ook beschikbaar zijn op Instagram. Je feed op Threads toont berichten van mensen die je volgt en aanbevolen inhoud van nieuwe makers. Berichten kunnen maximaal 500 tekens lang zijn en links, foto’s en video’s tot 5 minuten bevatten.

Een van de krachtige functies van Threads is de mogelijkheid om positieve en productieve gesprekken te voeren. Je kunt bepalen wie jou kan vermelden of op jou kan reageren, en verborgen woorden toevoegen om reacties met specifieke woorden te filteren. Het is ook mogelijk om profielen te ontvolgen, blokkeren, beperken of rapporteren. De veiligheids- en gebruikersfuncties van Instagram zijn ook van toepassing op Threads, waardoor een veilige omgeving wordt geboden.

Threads heeft plannen om compatibel te worden met het ActivityPub-protocol, waardoor het kan communiceren met andere apps die dit protocol ondersteunen. Dit opent de deur naar nieuwe verbindingen en mogelijkheden die op de meeste sociale apps niet mogelijk zijn. Het biedt een gedecentraliseerde aanpak, vergelijkbaar met de protocollen voor e-mail en het web, die de toekomst van online platforms kan beïnvloeden.

Voor bedrijven en organisaties biedt Threads nieuwe mogelijkheden om hun doelgroep te bereikenen betrokkenheid te stimuleren. Ze kunnen relevante informatie delen en discussies voeren die gerelateerd zijn aan hun branche, wat resulteert in het opbouwen van communities en het aantrekken van volgers en klanten. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Threads, kunnen bedrijven hun merkbekendheid vergroten en thought leadership opbouwen.

Om optimaal gebruik te maken van Threads, kunnen bedrijven de volgende stappen overwegen:

1. Ontwikkel een contentstrategie:
Stel een strategie op om relevante en waardevolle content te delen via Threads. Dit kan inhouden dat updates worden gedeeld over nieuwe producten, branchenieuws, tips en advies, en andere informatie die interessant is voor de doelgroep.
2. Stimuleer betrokkenheid:
Neem actief deel aan openbare gesprekken en beantwoord reacties van volgers. Door waarde toe te voegen aan discussies, kan de betrokkenheid worden vergroot en een positieve reputatie worden opgebouwd.
3.Deel visuele content:
Maak gebruik van de mogelijkheid om foto’s en video’s toe te voegen aan Threads. Bedrijven kunnen productfoto’s, infographics, korte video’s en andere visuele elementen gebruiken om hun boodschap visueel aantrekkelijk te maken.
4. Bouw een community op:
Maak gebruik van Threads om communities op te bouwen en te beheren die gerelateerd zijn aan de branche of niche van het bedrijf. Door actief deel te nemen aan relevante discussies en waardevolle inhoud te delen, kan een loyale en betrokken community worden opgebouwd.

Threads wordt vandaag gelanceerd in meer dan 100 landen voor iOS en Android. Er worden binnenkort ook nieuwe functies toegevoegd, zoals verbeterde aanbevelingen in de feed en een robuustere zoekfunctie. Het team achter Threads is benieuwd naar feedback terwijl ze nieuwe functies ontwikkelen en nieuwe manieren introduceren om met elkaar in contact te komen op de app.

Ontdek hoe Threads jouw bedrijf of organisatie kan helpen om betrokkenheid te vergroten, je doelgroep te bereiken en thought leadership op te bouwen.

bron: Meta

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook