Schurq

TikTok test advertentievrije abonnementen voor slechts $4,99 per maand

|
Leestijd 3 minuten
Door Eline Tol

In onze eerdere blog hebben we besproken dat Meta overweegt om betaalde, advertentievrije abonnementen in te voeren op Facebook en Instagram als reactie op de EU’s Digital Services Act. Nu volgt TikTok dit voorbeeld door zelfs een advertentievrije abonnementsservice te testen en dat voor slechts $4,99 per maand.

Beschikbaarheid van Advertentievrije Abonnementen
Deze advertentievrije abonnementsservice wordt momenteel getest in de Verenigde Staten, zoals Android Authority heeft opgemerkt. Niet alle gebruikers in de VS lijken momenteel toegang te hebben tot dit abonnement. Tijdens de testfase wordt de prijs van het abonnement vastgesteld op $4,99, wat omgerekend ongeveer €4,75 is. Het blijft echter onduidelijk of en wanneer dit advertentievrije abonnement officieel beschikbaar wordt en of het ook in Nederland beschikbaar zal zijn.

Impact op TikTok-gebruikers en adverteerders
Een analyse van de code binnen het sociale platform suggereert dat de service binnenkort beschikbaar zal zijn. Dit roept de vraag op: wat betekent dit voor bedrijven en organisaties die afhankelijk zijn van TikTok voor hun advertentiebereik? Als de nieuwe abonnementsservice populair blijkt te zijn, kan dit een aanzienlijke impact hebben op het bereik van adverteerders op het platform, wat weer kan leiden tot een vermindering van de waarde van het product voor deze adverteerders. Het is belangrijk om te weten dat influencer marketingcampagnes en eenmalige acties wel zullen verschijnen in de betaalde versie van de app. Alleen de door TikTok geserveerde advertenties worden uitgesloten.

Waarom neemt TikTok deze stap nu?
Het antwoord ligt in de cijfers. TikTok genereerde het grootste deel van zijn winst uit advertentie-inkomsten, die in 2022 maar liefst $9,4 miljard bedroegen. Dit bedrag wordt naar verwachting tegen 2026 verviervoudigd. Om financiële risico’s te beperken, verkennen de leidinggevenden van het platform de mogelijkheid om inkomstenstromen te diversifiëren, waarbij de introductie van betaalde abonnementen als een logische stap wordt gezien.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook