Schurq

TikTok’s Creative Challenge: een nieuwe manier voor makers om geld te verdienen

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

“Zie je de mogelijkheid om je creatieve kant te gebruiken om geld te verdienen? TikTok heeft de ‘Creative Challenge’ geïntroduceerd, een innovatief initiatief dat makers en merken bij elkaar brengt. Denk aan de mogelijkheid om je creatieve clips te pitchen bij merken, en de kans op lucratieve advertentiepartnerschappen.

Deze in-app functie biedt makers de kans om videoadvertenties in te dienen voor merkuitdagingen, met beloningen gebaseerd op de videoprestaties. Het geeft makers volledige creatieve vrijheid, waardoor ze authentieke samenwerkingen met merken kunnen aangaan. Dit nieuwe initiatief biedt makers ook toegang tot een uitgebreide Creator Community en een mentorprogramma, voor het uitwisselen van kennis met andere makers.

Maar er zijn wel enkele vereisten voor deelname. Makers moeten ten minste 18 jaar oud zijn en een VS-gebaseerde account hebben met minimaal 50.000 volgers. Ook moeten alle ingediende video’s voldoen aan de TikTok Community Guidelines. Merken kunnen uit elke uitdaging maximaal 30 advertentiecreatives selecteren, waarbij de inkomsten worden gedeeld met de geselecteerde makers.

Dit kan een geweldige kans zijn voor TikTok-sterren en een aantrekkelijke manier om extra geld te verdienen. Hoewel het inkomstenaandeel beperkt kan zijn, kan het aangaan van meerdere uitdagingen leiden tot een duurzame geldstroom, waardoor je een fulltime contentmaker kunt worden. Zoals de populaire TikTok maker Dayneo illustreert, als hij geld kan verdienen met TikTok, kun jij dat misschien ook.

TikTok’s Creative Challenge lijkt een positieve stap om merken en relevante makers samen te brengen voor samenwerkingen. In het huidige digitale tijdperk waar concurrerende platforms als Meta en YouTube ook hun deals voor creatief talent versoepelen, kan TikTok’s nieuwe initiatief een cruciale rol spelen in het behouden van zijn topsterren. Merken en makers kunnen via de Creative Challenge waardevolle verbindingen leggen, wat bijdraagt aan het succes van zowel merken als contentmakers op het platform.”

bron: TikTok

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook