Schurq

Amazon Prime video introduceert beperkte advertenties vanaf 2024

|
Leestijd 2 minuten
Door Eline Tol

De kans is groot dat je vanaf 2024 enkele advertenties tegenkomt wanneer je ‘s avonds je favoriete show op Amazon Prime Video wilt bekijken. Amazon heeft aangekondigd in 2024 advertenties toe te voegen aan Prime Video. De dienst begint in markten zoals de VS, VK, Duitsland en Canada. Er wordt beloofd dat er beduidend minder advertenties zullen zijn in vergelijking met lineaire tv en andere streamers. Dit markeert een opmerkelijke verschuiving in hun strategie.

Dit nieuwe initiatief van Amazon heeft een duidelijk doel. Het wil de winstgevendheid van hun streamingdienst vergroten. Er waren al advertenties rondom bepaalde top-programma’s zoals de NFL’s “Thursday Night Football”. Het bedrijf gaat nu een stap verder in hun monetisatie-inspanningen. Voor merken is dit een gouden kans. Veel streamingdiensten waren tot nu toe grotendeels zonder advertenties. Amazon biedt kijkers de mogelijkheid om tegen een meerprijs advertenties te vermijden. Live sportuitzendingen zullen echter nog steeds reclames bevatten.

Amazon benadrukt de waarde die Prime levert. Prime Video is slechts één onderdeel van een pakket dat ook voordelen biedt zoals gratis bezorging. De kwaliteit en diversiteit van de contentbibliotheek van de streamer worden niet vergeten. Met hits zoals “The Marvelous Mrs. Maisel” en hun deal om “Thursday Night Football” te streamen.

Met de introductie van commercials hoopt Amazon de hoge kosten te compenseren. Deze gaan gepaard met de productie van grootschalige shows. Shows zoals “The Lord of the Rings” behoren tot de duurste tv-producties ooit. Deze verschuiving kan ook een boost geven aan het reclamesegment van Amazon. Dit segment is voornamelijk gericht op zijn e-commerce activiteiten.

In een markt waar concurrenten zoals Netflix, Disney+ en Max ook de advertentie-ondersteunde richting opgaan, komt Amazon’s beslissing op een cruciaal moment. De hele industrie gaat ook gebukt onder stakingen van Hollywood schrijvers en acteurs. Dit heeft de productie maandenlang vertraagd.

Met de implementatie van advertenties op Prime Video rijzen er vragen over de toekomst van Amazon’s andere streamingdienst, Freevee. Deze dienst is al advertentie-ondersteund. Wat dit betekent voor het streaminglandschap, zal in de komende maanden duidelijker worden.

bron: Amazon

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook