Schurq

Jouw doelgroep bereiken in de verschillende fases van de customer journey?

Social advertising wordt ingezet met een visie die verder gaat dan alleen engagement creëren met de doelgroep. Het gaat om het zichtbaar zijn op het platform waar jouw doelgroep zich bevindt, op het juiste moment in de customer journey.

Deze customer journey verschilt voor ieder product of dienst. Soms zelfs per klant. Daarom is het belangrijk om diverse touchpoints te hebben – via meerdere platformen – om een persoon te begeleiden naar de volgende fase van de journey.

Om de doelgroep te targeten kunnen we een selectie maken uit diverse kenmerken zoals demografische gegevens, interessegebieden of zakelijke achtergrond. Naast deze ‘traditionele’ kenmerken, kunnen we de doelgroep ook bereiken via jouw eigen e-mail database, klantenbestand of door het retargeten van websitebezoekers.

Case

Van Beem Buitenleven:
In één jaar 3.600 waardevolle
leads tegen €1,21 per lead!

social advertising doelstellingen
De voordelen van Social Advertising

• Inzetbaar in elke fase van de customer journey;
• Jouw doelgroep bereiken door de unieke en specifieke targetingopties;
• E-mail database, klantenbestand of websitebezoekers retargeten;
• Doelgroepen opbouwen van engaged gebruikers;
• Genereer bereik, websitebezoekers en leads;
• Resultaten direct inzichtelijk.

Social-advertising-in-the-customer-journey
Hoe zetten wij Social Advertising in?

Social advertising is voor elk bedrijf, product of dienst geschikt. Het is wel belangrijk dat je eerst onderzoek doet. Wie is je doelgroep? Op welk platform bevindt jouw doelgroep zich? Wij starten daarom eerst met een doelgroeponderzoek. Zodra we jouw doelgroep in kaart hebben, bedenken we een effectieve social advertising strategie. Specifiek gericht op het doel dat jij voor ogen hebt.

Bij het inzetten van een campagne, houden we altijd rekening met de verschillende fases van de customer journey. Per fase van de customer journey creëren we een aparte campagne. De doelgroep krijgt dan de juiste advertentie op het juiste moment te zien.

De resultaten van de campagnes worden voortdurend door ons beheerd en geoptimaliseerd. Op deze manier behalen wij het maximale rendement uit jouw campagne!

Hulp nodig bij jouw social advertising strategie?

social advertising media kanalen
Kanalen

Welke kanalen we inzetten is afhankelijk van jouw doel en de doelgroep. Onze specialisten adviseren welke kanalen het best bij jouw doelgroep passen en met welke content. We kunnen je helpen met adverteren via: Facebook (meta), Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, Twitter (X), Youtube, Snapchat, TikTok, Discord en Twitch.

Persoonlijk advies?

Neem vrijblijvend contact op met onze Social Advertising specialisten!