Schurq

Verbeter jouw advertentieprestaties met Google’s nieuwe AI videoverbeteringen

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

Google biedt nu adverteerders de mogelijkheid om in te schrijven voor “videoverbeteringen”, een nieuwe tool die AI gebruikt om automatisch meerdere videoformaten te genereren. Dit is vooral waardevol nu meer video’s worden bekeken op mobiele apparaten met verschillende schermformaten en oriëntaties.

Belang van correct geformatteerde advertenties

Met de toenemende consumptie van video’s op mobiele apparaten is het essentieel dat advertenties correct zijn geformatteerd voor verschillende schermgroottes en oriëntaties. Google’s nieuwe videoverbeteringen maken dit mogelijk door AI te gebruiken om video’s te herschalen en opnieuw te formatteren voor een betere effectiviteit.

Hoe het werkt

Adverteerders uploaden hun standaard horizontale video zoals gewoonlijk. Google’s AI genereert vervolgens automatisch extra versies in verschillende beeldverhoudingen zoals vierkant (1:1) en verticaal (9:16, 4:5). Deze technologie zorgt ervoor dat belangrijke elementen behouden blijven door intelligent bij te snijden en opnieuw te positioneren. Daarnaast worden er kortere videoclips gecreëerd om belangrijke momenten te benadrukken.

Voordelen

Volgens Google biedt deze functie tal van voordelen:

  • Maakt mobiel geoptimaliseerde video-advertenties zonder extra werk voor adverteerders
  • Verbetert de prestaties van campagnes door goed geformatteerde video-advertenties te serveren
  • Bespaart tijd en middelen door de creatie van extra video-assets te automatiseren
  • Hoe in- en uitschakelen

    Videoverbeteringen zijn standaard ingeschakeld voor nieuwe video-advertentiecampagnes. Adverteerders kunnen deze functie aan- of uitzetten in hun campagn instellingen onder “Extra instellingen” > “Videoverbeteringen”.

    Videoverbeteringen stellen je in staat om extra en verbeterde versies van jouw video’s te hebben. Ze verbeteren de prestaties van campagnes door bijvoorbeeld een verticale video te maken van jouw horizontale video. Hierdoor past deze beter op verticale schermen. Ook worden kortere versies van jouw video’s gecreëerd. Met deze slimme automatiseringsfuncties kun je effectievere en boeiendere advertenties creëren. Deze kunnen helpen de conversies te verbeteren terwijl je tijd en middelen bespaart.

    Bron: Google

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook