Schurq

YouTube lanceert wereldwijd video view campagnes: wat dit betekent voor adverteerders

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Ooit nagedacht over het belang van het bereiken van het juiste publiek op YouTube? Een nieuw initiatief van de videoreus kan adverteerders daarbij helpen. YouTube heeft de wereldwijde lancering van video view campagnes (VVC) bevestigd. Met deze innovatie benutten ze AI om adverteerders te ondersteunen bij het doelgericht bereiken van relevante kijkers. Het resultaat? Advertenties worden op het juiste moment op de juiste plek weergegeven, wat de interesse en intentie van kijkers verhoogt.

Het grote voordeel hiervan is dat adverteerders hun campagnes effectiever kunnen maken. Door advertenties aan een relevanter publiek te tonen, wordt de impact en efficiëntie van de campagne geoptimaliseerd. Dit leidt niet alleen tot een hogere betrokkenheid maar draagt ook bij aan een betere ROI. Het zorgt ervoor dat middelen effectief worden ingezet en helpt bij het opbouwen van sterkere merk-consumentrelaties.

Maar wat houdt video view campagnes (VVC) precies in? Deze campagnetype gebruikt AI om de best presterende creaties strategisch aan het meest betrokken publiek te leveren. VVC’s benutten diverse formaten zoals skippable in-stream ads, in-feed ads en Shorts ads, om het maximale uit een budget te halen. Volgens een studie van Google zorgen VVCs ervoor dat adverteerders gemiddeld 40% meer views en 30% lagere kosten per view behalen in vergelijking met in-stream skippable CPV-campagnes.

Julia Karr, Global Product Expert, Video bij YouTube, lichtte toe dat video’s een van de meest impactvolle manieren zijn om een verhaal te vertellen. Als voorbeeld haalde ze Warner Brothers Korea aan die VVC gebruikte voor hun film ‘Bones and All’. Ze zagen een stijging van 33% in views en 36% lagere kosten in vergelijking met enkel TrueView in-stream.

Voor meer informatie over dit onderwerp, raadpleeg Google’s video views gids.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook