Schurq

Amazon lanceert AI-gestuurde video-advertentie generator voor eenvoudige en snelle videoproductie

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Lisanne Groot

Het maken van effectieve videoadvertenties is vaak tijdrovend en kostbaar. Veel kleine en middelgrote bedrijven aarzelen daarom om hierin te investeren, omdat het budget of de tijd ontbreekt. Amazon speelt in op deze uitdagingen met de lancering van hun nieuwe AI-gestuurde video-advertentie generator. Deze tool stelt adverteerders in staat om op basis van bestaande productafbeeldingen snel en eenvoudig gepersonaliseerde video’s te creëren. Dit biedt bedrijven een betaalbare en toegankelijke oplossing om hun marketinguitingen te versterken, vooral tijdens het drukke feestdagen seizoen.

De impact op bedrijven

De nieuwe technologie van Amazon maakt videoadvertenties toegankelijker voor bedrijven van alle groottes, maar vooral voor kleinere spelers die eerder terugschrokken vanwege de kosten en complexiteit. De tool is momenteel beschikbaar via het Sponsored Brands platform en kan zonder extra kosten worden gebruikt. Dit betekent dat bedrijven met beperkte middelen hun marketingstrategieën kunnen uitbreiden zonder de gebruikelijke hoge productiekosten van video’s. Amazon speelt hiermee slim in op de toenemende vraag naar videomarketing, vooral omdat 89% van de consumenten in een recente studie aangaf dat ze meer video’s van merken willen zien.

Daarnaast introduceerde Amazon een live image-functie die bestaande productafbeeldingen verrijkt met subtiele animaties, zoals damp die opstijgt van een kopje koffie. Dit verhoogt de aantrekkelijkheid van de advertenties en zorgt voor een dynamischer beeld zonder dat bedrijven nieuwe fotoshoots hoeven te organiseren.

Oplossingen die Amazon biedt

De AI-gestuurde video generator van Amazon werkt eenvoudig en efficiënt. Marketeers hoeven enkel hun productpagina in te voeren en kunnen vervolgens kiezen uit verschillende videovoorstellen die door de AI gegenereerd worden. Deze video’s zijn direct te bewerken en aan te passen aan de wensen van de adverteerder. Hierdoor kunnen bedrijven snel inspelen op nieuwe marketingcampagnes zonder lang te moeten wachten op de productie van professioneel beeldmateriaal. Daarnaast helpt de live image-functie bedrijven om hun statische advertenties om te vormen tot levendige en boeiende campagnes.

Belang voor bedrijven

Amazon’s nieuwe AI-tools bieden bedrijven een krachtige manier om hun marketinginspanningen te optimaliseren zonder hoge kosten. Door deze technologie in te zetten, kunnen bedrijven sneller reageren op marktvraag, hun advertenties visueel aantrekkelijker maken en meer klanten aantrekken. Met de feestdagen voor de deur biedt deze innovatie een ideale manier om de effectiviteit van marketingcampagnes te vergroten.

Bron: Amazon

Deel dit artikel via
Lisanne Groot
Lisanne Groot

Over deze schurq

Lees ook