Schurq

Nieuwe studie onthult verrassende Google Ads-inzichten: Ad Strength niet altijd bepalend

|
Leestijd 1 minuten
Door Lisanne Groot

Nieuwe data onthult dat bekende optimalisatiestrategieën in Google Ads, zoals Ad Strength en creatieve lengte, niet altijd leiden tot betere resultaten. Uit een analyse van meer dan een miljoen advertenties blijkt dat wat écht werkt vaak afwijkt van verwachtingen. Bedrijven investeren veel in advertenties, maar blijven zoeken naar manieren om conversies te verhogen. De studie biedt waardevolle inzichten in wat wel en niet werkt in advertentieteksten.

De impact op bedrijven en organisaties

Voor bedrijven die maandelijks meer dan €1.500 aan Google Ads uitgeven, is een effectieve strategie cruciaal. Uit een analyse van 22.000 accounts blijkt dat advertenties met een gemiddelde Ad Strength betere resultaten opleveren dan die met een “uitstekende” score. Dit toont aan dat het volgen van Google’s adviezen niet altijd de beste keuze is. Daarnaast presteren advertenties met zinstructuren (sentence case) beter dan die in hoofdletters, wat resulteert in lagere kosten per acquisitie (CPA) en een hogere Return on Ad Spend (ROAS).

Oplossingen voor beter presterende advertenties

In plaats van blind te sturen op Ad Strength, is het belangrijk advertenties te maken die inspelen op de doelgroep. Bedrijven moeten zich richten op resultaten zoals lagere kosten per conversie en hogere ROAS. Experimenteren met advertentieteksten kan waardevolle inzichten opleveren. Kortere koppen presteren vaak beter, terwijl langere beschrijvingen soms net dat beetje extra conversie kunnen genereren.

Hoe nu verder?

Optimaliseer advertenties op basis van wat daadwerkelijk werkt, niet enkel op de aanbevelingen van Google. Pakkende en beknopte advertenties die resoneren met de doelgroep leveren vaak betere prestaties dan het blind volgen van Ad Strength-richtlijnen. Verken variaties en optimaliseer op conversies om betere resultaten te behalen.

Bron: Onderzoek Optmyzr.

Deel dit artikel via
Lisanne Groot
Lisanne Groot

Over deze schurq

Lees ook