Schurq

Nieuwe youTube shorts features: hoe marketeers profiteren van korte video’s

|
Leestijd 1 minuten
Door Lisanne Groot

YouTube heeft nieuwe functies voor Shorts aangekondigd, waardoor het platform aantrekkelijker wordt voor creators en marketeers. Deze tools spelen in op de concurrentie van platforms als TikTok en Instagram Reels.

Meer flexibiliteit en verkoopmogelijkheden

Creators kunnen nu video’s remixen met andere YouTube-video’s, vergelijkbaar met TikTok’s duet-functie. Daarnaast is de maximale lengte van Shorts verhoogd naar 60 seconden, wat meer ruimte biedt voor storytelling zonder de kracht van korte video’s te verliezen. Ook introduceert YouTube e-commerce-integratie. Hierdoor kunnen creators binnenkort producten promoten en direct verkopen via hun video’s, wat merken een uitstekende kans geeft om hun verkoop te stimuleren. Deze sociale commerce, waar entertainment en shoppen samenkomen, sluit aan bij de groeiende trend van visuele content. Daarnaast test YouTube advertenties in Shorts, waarmee bedrijven jongere doelgroepen kunnen bereiken en meer betrokkenheid creëren.

Impact op marketeers en merken

Voor marketeers biedt deze uitbreiding nieuwe mogelijkheden voor contentdistributie en merkopbouw. Met meer dan 2 miljard maandelijkse gebruikers is YouTube een belangrijk platform voor bedrijven die jongeren willen bereiken. De combinatie van e-commerce tools en advertentiemogelijkheden maakt het een krachtig kanaal om producten interactief te presenteren. Door de nieuwe functies kunnen merken hun zichtbaarheid vergroten en op innovatieve wijze hun publiek betrekken. Met deze updates positioneert YouTube zich nog sterker in de wereld van korte video’s, wat merken helpt om hun doelgroep effectiever te bereiken en converteren.

Bron: Youtube creators

Deel dit artikel via
Lisanne Groot
Lisanne Groot

Over deze schurq

Lees ook