Schurq

Waarom Singe Keyword Ad Groups (SKAGs) nog steeds relevant zijn in 2024

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Waarom zou je kiezen voor Single Keyword Ad Groups (SKAGs) in een tijd waarin moderne advertentiegroepsstructuren de norm lijken te zijn? Ontdek waarom SKAGs nog steeds een effectieve strategie kunnen zijn voor je Google Ads campagnes.

Voordelen van SKAGs

Matt Bowen legt uit waarom hij blijft pleiten voor SKAGs ondanks de populariteit van thematische advertentiegroepen (Hagakure). Hij merkt op dat SKAGs historisch gezien succesvol zijn geweest vanwege hun vermogen om de relevantie van advertenties te verhogen en de kosten per klik (CPC) te verlagen. Dit wordt bereikt door elke advertentiegroep slechts één zoekwoord te laten bevatten, wat resulteert in zeer relevante advertenties en hogere Quality Scores.

Impact op bedrijven en organisaties

Voor bedrijven kunnen SKAGs nog steeds een waardevolle strategie zijn, vooral in vergelijking met bredere thematische advertentiegroepsstructuren. SKAGs bieden een manier om de advertentierelevantie te maximaliseren, wat kan leiden tot lagere CPC’s en betere algehele prestaties. Hoewel ze complexer kunnen zijn om te beheren, bieden ze vaak een hoger rendement op investering.

Oplossingen en aanbevelingen

Ondanks veranderingen zoals brede zoekwoordopties en AI-gestuurde advertenties, blijven SKAGs effectief. Zorg ervoor dat je voldoende SKAGs binnen een campagne hebt om ten minste 30 conversies per maand te bereiken voor optimale signaalliquiditeit. Verhoog de relevantie van advertenties door zoekwoorden met een “below average” score te verbeteren naar “average,” wat de Quality Score verhoogt en CPC’s verlaagt.

Hoewel alternatieve structuren zoals Hagakure en STAGs voordelen bieden, tonen de resultaten van SKAGs dat deze aanpak nog steeds superieur kan zijn in termen van advertentierelevantie en kostenbesparingen.

Overweeg SKAGs als een krachtige strategie voor je Google Ads campagnes om maximale prestaties te behalen!

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook