Schurq

AI transformeert e-mailmarketing – 57% van de zakelijke marketeers zet in op kunstmatige intelligentie

|
Leestijd 2.5 minuten
Door Eline Tol

Wist je dat bijna 60% van de zakelijke marketeers tegenwoordig kunstmatige intelligentie integreert in hun e-mailcampagnes? Terwijl je dit aantal vergelijkt met dat van vorig jaar, realiseer je je al snel dat dit een explosieve groei is van 26% naar 57%. Uit recent onderzoek van Ascend2 en RPE Origin blijkt dat het toevoegen van kunstmatige intelligentie aan e-mailcampagnes de efficiëntie verhoogt. Vooral op het gebied van personalisatie en retargeting.

Deze exponentiële groei vindt niet plaats zonder reden. Bedrijven met 500 of meer werknemers melden al voordelige resultaten. Het positieve effect is zo overtuigend dat een extra 25% van de marketeers op het punt staat om AI te integreren in hun toekomstige e-mailcampagnes. Todd Lebo, CEO van Ascend2, is overtuigd van de controle die AI biedt over e-mailkanalen. Hij benadrukt dat de technologie berichten veel effectiever personaliseert en target.

Ondanks de positieve resultaten blijkt uit een enquête onder 110 marketeers dat velen van hen hun e-mailmarketing inspanningen slechts “enigszins succesvol” vinden. Met de hulp van AI echter, melden degenen die het inzetten dat de uitkomsten overwegend positief zijn. Enkele toepassingen omvatten contentpersonalisatie, retargeting, onderwerpregeloptimalisatie en voorspellende analyses voor klantgedrag.

Toch zijn er zorgen over de afhankelijkheid van AI. Bedenkingen variëren van klantprivacy en gegevensbescherming tot gebrek aan expertise binnen bedrijven. Lebo benadrukt dat, ondanks deze zorgen, AI een tool is die huidige tactieken zoals e-mailmarketing kan verbeteren.

Interessant is dat bij de vraag naar waardevolle functies binnen e-mailmarketingplatforms, marketeers vooral wijzen op verbeterde personalisatie-algoritmen, voorspellende analyses en geautomatiseerde contentcreatie. Lebo ziet een groot potentieel in AI-gedreven testmogelijkheden, waarbij AI kan aangeven welke tests het meest effectief zouden zijn.

Ondanks de zorgen over de impact van AI op banen in de e-mailmarketing, gelooft de meerderheid dat AI de branche zal verrijken zonder creativiteit en strategie van mensen te vervangen. Lebo sluit af met de gedachte dat AI een ondersteunende rol zal spelen in de optimalisatie van content voor verschillende doelgroepen, terwijl mensen de leiding houden over de strategie en basisboodschap.

bron: RPE Origin

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook