Schurq

NFL en AWS bundelen krachten voor spelersveiligheid door AI

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

De National Football League (NFL) gaat een baanbrekende stap zetten op het gebied van spelersveiligheid door een samenwerking met Amazon Web Services (AWS). Deze stap belooft de veiligheid van spelers naar een hoger niveau te tillen door gebruik te maken van geavanceerde AI- en machine learning-technologieën.

De impact op spelers en de sportwereld

De samenwerking, die in 2017 begon, heeft als doel het gebruik van AWS’s technologische capaciteiten – zoals machine learning en cloud computing – om inzichten te verkrijgen in de gezondheid en veiligheid van spelers. Met real-time data over locatie, snelheid, en acceleratie van spelers, biedt deze technologie een ongekend diep inzicht in het spel.

Ontwikkeling van de ‘Digitale Atleet’

Een sleutelelement van deze samenwerking is de ontwikkeling van de ‘Digitale Atleet’, een computermodel dat talloze scenario’s binnen de spelomgeving kan simuleren. Dit model zal AI, machine learning en computer vision technologieën van AWS toepassen op NFL-data om letsels beter te behandelen en te revalideren, en uiteindelijk te voorspellen en te voorkomen.

Nieuwe technologieën en kennisdeling

De NFL en AWS zullen beginnen met het ontwikkelen van computer vision modellen die automatisch de gebeurtenis van hersenschuddingen detecteren en de krachten begrijpen die ze veroorzaken. Deze technologie kan later worden uitgebreid naar een breder scala aan blessures. Belangrijk is dat de inzichten ook gedeeld zullen worden met fabrikanten van sportuitrusting om innovatie in beschermingsmiddelen te stimuleren.

Voortdurende inzet voor innovatie

Deze nieuwste samenwerking tussen de NFL en AWS markeert een nieuw hoofdstuk in de inspanningen van de NFL om innovatie te stimuleren via data, biomechanica, engineering en technologie. De NFL heeft al aanzienlijke vooruitgang geboekt in het verbeteren van de gezondheid en veiligheid van spelers, mede dankzij de Engineering Roadmap – een initiatief van $60 miljoen gefinancierd door de NFL.

Door samen te werken met AWS, demonstreert de NFL haar toewijding aan het gebruik van cutting-edge technologieën om de toekomst van voetbal opnieuw vorm te geven. Deze ontwikkelingen hebben niet alleen de potentie om de veiligheid in het voetbal te verbeteren, maar kunnen ook verstrekkende gevolgen hebben buiten de sportwereld.

De toekomst van voetbal en spelersveiligheid

Met het oog op de volgende 100 jaar, benadrukt deze samenwerking met AWS de continue inzet van de NFL voor innovatie en vooruitgang. Het doel is om het spel veiliger te maken voor iedereen die speelt. Volgens NFL-commissaris Roger Goodell zal de samenwerking met AWS leiden tot baanbrekende inzichten in het menselijk lichaam en de manier waarop blessures ontstaan, inzichten die verder kunnen reiken dan alleen voetbal.

In deze samenwerking tussen de NFL en AWS schuilt de belofte van een veiligere sportwereld, waarbij geavanceerde technologieën niet alleen het spel veranderen, maar ook de manier waarop we naar atleten en hun veiligheid kijken.

Bron: NFL.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook