Schurq

OpenAI onthult grote updates voor kostenefficiënte en snelle AI-softwareontwikkeling

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

OpenAI plant aanzienlijke updates om softwareontwikkeling op basis van kunstmatige intelligentie sneller en goedkoper te maken. Dit is cruciaal voor bedrijven die AI-gedreven technologie willen implementeren. De ChatGPT-maker streeft ernaar meer bedrijven aan te trekken om haar technologie te gebruiken. Dit alles volgens bronnen die bekend zijn met de plannen.

De updates omvatten nieuwe ontwikkelaarstools. Zo zal er geheugenopslag toegevoegd worden aan AI-modellen. Dit kan de kosten voor applicatiebouwers tot wel 20 keer verminderen. Dit is vooral goed nieuws voor partners die zich zorgen maken over de oplopende kosten van het gebruik van OpenAI’s krachtige modellen. Het bedrijf onthult ook nieuwe tools. Hiermee kunnen ontwikkelaars applicaties bouwen die afbeeldingen kunnen analyseren en beschrijven. Deze zijn in te zetten in verschillende sectoren, zoals entertainment en geneeskunde.

Dergelijke functies zijn essentieel voor OpenAI’s ambitie om zich uit te breiden. Van een consumentensensatie naar een populair ontwikkelaarsplatform. Dit is de visie van CEO Sam Altman. Het bedrijf is in 2015 mede opgericht door Elon Musk en Altman. Sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een leidende speler in de AI-industrie.

De nieuwe functies zullen naar verwachting worden gelanceerd tijdens OpenAI’s eerste ontwikkelaarsconferentie in San Francisco op 6 november. Ze zijn ontworpen om bedrijven aan te moedigen AI-technologie te gebruiken. Daarmee kunnen ze chatbots en autonome agents bouwen die taken uitvoeren zonder menselijke tussenkomst.

Daarnaast heeft OpenAI hoge verwachtingen van de verkoopgroei. Zoals Reuters vorig jaar december meldde, verwachten de leidinggevenden van OpenAI dit jaar af te sluiten met een omzet van $200 miljoen. In 2024 hopen ze een omzet van $1 miljard te bereiken. Het blijft echter een uitdaging om externe partijen aan te trekken voor het bouwen van bedrijven met behulp van hun technologie. Sam Altman heeft zich persoonlijk ingezet om met ontwikkelaars te praten over zijn visie voor een nieuw ecosysteem. Gebaseerd op OpenAI’s modellen.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook