Schurq

Zoom Docs wordt in 2024 gelanceerd met ingebouwde AI-samenwerkingsfuncties

|
Leestijd 2 minuten
Door Guido Sombroek

Een nieuwe fase in hybride werken
In onze snel veranderende werkwereld is het cruciaal om up-to-date en flexibel te blijven. Zoom, bekend om zijn invloedrijke videoconferentiesoftware, introduceert nu Zoom Docs. Dit is een AI-gestuurde, modulaire werkruimte. Deze speelt perfect in op de uitdagingen van het hybride werkmodel.

Zoom Docs
Tijdens Zoomtopia 2023 in San Jose kondigde Zoom zijn nieuwste innovatie aan: Zoom Docs. Dit product belooft een grote ontwikkeling in documentcreatie en samenwerking. Zoom Docs is specifiek ontworpen om de definitie van een ‘document’ naar het niveau van 2023 te tillen. Het biedt krachtige tools voor documentcreatie en moderne samenwerkingstools. Alles is ingebouwd in een volgende-generatie werkruimte met AI in de kern.

De impact van Zoom Docs op bedrijven en organisaties ziet er veelbelovend uit. Het stelt teams in staat niet alleen documenten te creëren, maar ook wiki’s te bouwen en workflows naadloos te beheren. Dit alles gebeurt op het Zoom-platform. Zoom Docs is eenvoudig in gebruik, aanpasbaar en integreert met Zoom en apps van derden. Zo wordt het gemakkelijk voor teams en individuen om samen te werken, projecten te beheren en georganiseerd te blijven.

Capaciteiten en AI-integraties
Een bijzonder kenmerk van Zoom Docs is de AI Companion. Deze kan inhoud genereren en samenvatten. Dit verbetert de productiviteit tijdens hybride werk. Het vereenvoudigt creatieprocessen en stroomlijnt informatieoverdracht over Zoom Meetings en Team Chat.

Zoom Docs is meer dan alleen een documenttool. Het is een veelzijdige en flexibele oplossing voor samenwerking. Gebruikers kunnen inhoudsblokken gebruiken om informatie in aanpasbare lay-outs en workflows te trekken. Tafelblokken helpen bij het organiseren van gegevens, het beheren van projecten en het bijhouden van taken.

Deze tool is strak geïntegreerd in de Zoom-ervaring. Het biedt een eenvoudige, maar robuuste gebruikerservaring. Gebruikers kunnen taken delegeren, snel inzichten verkrijgen en teams op het goede spoor houden tussen vergaderingen door.

Lancering in 2024
Zoom Docs wordt in 2024 algemeen beschikbaar gesteld. Het belooft een belangrijke speler te worden in de wereld van online samenwerking en productiviteit. Voor meer informatie over Zoom Docs en de innovaties van Zoom voor flexibele samenwerking, klik hier.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook