Schurq

Amazon introduceert wachtwoordloze aanmeldingen voor IOS- en webgebruikers

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Amazon heeft aangekondigd dat ze wachtwoordloze aanmeldingen uitrollen voor gebruikers op iOS en webbrowsers. Dit betekent dat klanten nu op een veiligere en handigere manier toegang kunnen krijgen tot hun accounts zonder wachtwoord.

Klanten kunnen nu passkeys instellen in hun Amazon-instellingen, waardoor ze dezelfde gezichts-, vingerafdruk- of PIN-code kunnen gebruiken die ze al gebruiken om hun apparaat te ontgrendelen. Dit zorgt voor een naadloze en veilige inlogervaring.

Deze nieuwe aanmeldingsmethode is bedoeld om klanten zowel gemak als veiligheid te bieden. Hoewel wachtwoorden nog steeds een rol zullen spelen, is dit een opwindende stap in de richting van een meer beveiligd en wachtwoordloos internet. Het biedt gebruikers een manier om unieke wachtwoorden te vermijden en zich geen zorgen te maken over het onthouden ervan.

De impact van deze verandering kan aanzienlijk zijn, aangezien het de beveiliging verhoogt en het risico op phishing-aanvallen vermindert. Het maakt het voor hackers moeilijker om toegang te krijgen tot accounts door eenvoudig te raden wachtwoorden. Bedrijven kunnen profiteren van verbeterde beveiliging en klanttevredenheid. Ook kunnen we in de toekomst meer van deze wachtwoordloze aanmeldingsmethoden verwachten, om onze online ervaringen veiliger en handiger te maken.

Bron: Amazon.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook