Schurq

Amazon verhoogt minimale bestelwaarde voor gratis verzending naar $35 voor niet-Prime leden

|
Leestijd 2 minuten
Door Guido Sombroek

Je plaatst een bestelling van $30 bij Amazon en ontdekt dat je niet meer in aanmerking komt voor gratis verzending. Vervelend, toch? Nou, Amazon is inderdaad aan het experimenteren met een nieuwe minimumbestelwaarde voor gratis verzending voor geselecteerde niet-Prime leden. Het bedrijf heeft de minimum drempel verhoogd van $25 naar $35.

Deze verandering heeft plaatsgevonden in willekeurig geselecteerde postcoderegio’s en is een van de vele aanpassingen die Amazon overweegt in het licht van stijgende operationele en verzendkosten. Een Prime-lidmaatschap, dat alsnog gratis verzending biedt, kost $14,99 per maand of $139 per jaar.

Maar waarom is dit belangrijk voor bedrijven en organisaties? Deze nieuwe drempel kan het koopgedrag van consumenten beïnvloeden en de concurrentiepositie van Amazon ten opzichte van andere e-commerce platformen veranderen. Bedrijven die gebruikmaken van het Amazon-platform zullen wellicht aanpassingen moeten doen in hun prijsstrategie of promotieaanpak om aantrekkelijk te blijven voor de klant.

Eerder dit jaar migreerde Amazon naar een regionaal fulfilmentmodel om de kosten te drukken en leveringssnelheden te versnellen. Amazon CEO Andy Jassy gaf in een Q2 earnings call aan dat het bedrijf continu zoekt naar manieren om de kosten voor het fulfilmentnetwerk te verlagen. Bovendien had Amazon al in januari de minimale bestelwaarde voor gratis bezorging via Amazon Fresh verhoogd.

Dus wat zijn de oplossingen? Voor consumenten kan het wellicht aantrekkelijk worden om een Prime-lidmaatschap te nemen. Voor bedrijven betekent het mogelijk een herziening van hun verzendkostenstrategie, vooral als ze hun producten ook op Amazon verkopen.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook