Schurq

Apple integreert ChatGPT in Siri voor verbeterde AI-ervaring

|
Leestijd 2 minuten
Door Eline Tol

Apple heeft aangekondigd dat het ChatGPT van OpenAI gaat integreren in Siri en de besturingssystemen. Dit werd onthuld op het jaarlijkse ontwikkelaarsevenement. Ook werd de nieuwe “Apple Intelligence” gepresenteerd. Met deze update wordt navigeren door Apple-apparaten een stuk eenvoudiger!

Nieuwe functies en integraties

De samenwerking met OpenAI zal gebruikers toegang geven tot geavanceerde AI-functies zoals tekst- en inhoudsgeneratie. De testversie hiervan wordt in de herfst beschikbaar. CEO Tim Cook benadrukte dat dit de producten van Apple naar nieuwe hoogten zal brengen. Ondanks deze aankondiging daalde de aandelenkoers van Apple met 1,91% op de dag zelf.
De integratie van ChatGPT zal niet beperkt blijven tot Siri, maar ook diep verweven worden met iOS, iPadOS, macOS en andere Apple-ecosystemen. Dit betekent dat gebruikers AI-ondersteuning kunnen verwachten in apps zoals Mail, Messages, Notes, en meer. Hierdoor kunnen gebruikers efficiënter werken door bijvoorbeeld automatisch gegenereerde e-mailantwoorden, verbeterde tekstsuggesties en geavanceerde zoekmogelijkheden binnen hun apps.

Kritiek en reacties van concurrenten

Elon Musk uitte zijn zorgen over gegevensbeveiliging en dreigde iPhones bij zijn bedrijven te verbieden. Samsung spotte met de aankondiging door te stellen dat het toevoegen van “Apple” aan technologieën die al bestaan, het niet vernieuwend maakt. Dit soort reacties benadrukt de uitdagingen waarmee Apple te maken heeft bij het inhalen van rivalen die sneller AI-technologie hebben omarmd.
Daarnaast hebben enkele privacy-activisten kritiek geuit op de potentiële risico’s van AI-integratie, waarbij ze wijzen op de noodzaak van strikte naleving van privacywetten en -richtlijnen om gebruikersgegevens te beschermen.

Wat is ‘Apple Intelligence’?

“Apple Intelligence” zal geen aparte app zijn, maar onderdeel worden van elke app en product. Het is vergelijkbaar met Microsoft’s Copilot, maar zonder extra kosten. Siri krijgt een nieuwe interface en wordt meer een gesprekspartner. Deze integratie zal Siri ondersteunen waar nodig. Apple benadrukte tijdens de keynote de focus op privacy. Verwerking gebeurt op het apparaat zelf en geen gegevens worden in de cloud opgeslagen.
Apple Intelligence zal gebruik maken van machine learning om persoonlijke voorkeuren en gebruikspatronen te leren kennen, waardoor het steeds beter in staat is om relevante en contextuele hulp te bieden. Dit kan variëren van slimme herinneringen en gepersonaliseerde aanbevelingen tot verbeterde fotobewerkingsmogelijkheden en muziekkeuzes.

Impact op bedrijven en organisaties

De integratie van ChatGPT in Siri biedt nieuwe mogelijkheden voor bedrijven die afhankelijk zijn van AI-gestuurde assistenten. Het kan helpen bij het verbeteren van klantenservice en interne communicatie. Bedrijven moeten echter ook rekening houden met mogelijke privacy- en beveiligingskwesties.
Voor bedrijven betekent dit ook een potentiële toename in productiviteit en efficiëntie. Met AI-ondersteunde tools kunnen taken zoals data-analyse, klantinteracties en documentbeheer sneller en nauwkeuriger worden uitgevoerd. Dit kan leiden tot kostenbesparingen en verbeterde operationele workflows.

Oplossingen voor privacy en veiligheid

Apple heeft maatregelen genomen om de privacy te waarborgen, zoals het uitvoeren van sommige processen op het apparaat zelf en geen gegevensopslag in de cloud. Dit moet zorgen voor een balans tussen geavanceerde AI-functionaliteit en gegevensbescherming, wat cruciaal is voor bedrijven die met gevoelige informatie werken.

Daarnaast heeft Apple nieuwe beveiligingsfuncties aangekondigd, zoals end-to-end encryptie voor alle communicatie en het gebruik van Secure Enclave-technologie om gebruikersgegevens te beschermen. Apple blijft samenwerken met onafhankelijke auditors en ethische hackers om de veiligheid van hun systemen continu te verbeteren en eventuele kwetsbaarheden snel te verhelpen.

Bron: Apple</a>

Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook