Schurq

Apple zet AI in voor geoptimaliseerde advertentieplaatsing in App Store

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Apple is van plan kunstmatige intelligentie (AI) te benutten voor het kopen en plaatsen van advertenties in App Store. Dit initiatief volgt de werkwijze van Google’s Performance Max en Meta’s Advantage+ platforms.

Introductie van AI-gestuurde advertenties

Apple heeft aangekondigd te beginnen met het testen van AI-gestuurde advertentieplaatsingen met een kleine groep adverteerders. Het doel is om de beste plek voor advertenties binnen de App Store automatisch te bepalen. Dit proces is bedoeld om de prestaties van Apple Search Ads te verbeteren, met de verwachting dat het product de komende maanden wordt geïntroduceerd.

De impact op adverteerders en gebruikers

Adverteerders krijgen de mogelijkheid om hun budget en beoogde doelgroep in te voeren in een nieuw campagnetype. Het algoritme bepaalt vervolgens de meest geschikte plaatsing van de advertenties. Dit betekent een aanzienlijke verbetering in hoe advertenties worden getoond, waardoor zowel de relevantie voor gebruikers als de effectiviteit voor adverteerders toeneemt.

De potentiële groei van Apples advertentiebusiness

Ondanks dat Apple’s advertentiebusiness nog in de beginfase is, voorspellen sommige analisten dat het tegen 2025 kan groeien tot een inkomstenbron van $6 miljard, waarvan $4.1 miljard afkomstig is van Search Ads. Deze groei komt echter niet zonder uitdagingen. In 2022 ontstond er controverse toen gokadvertenties frequent verschenen bij zoekopdrachten, zelfs naast kinderapps en apps gericht op het herstel van gokverslavingen.

De integratie van kunstmatige intelligentie in het advertentieplaatsingssysteem van de App Store is een belangrijke stap voor Apple. Het biedt een kans om advertenties efficiënter en relevanter te maken voor zowel gebruikers als adverteerders. Dit vereist van adverteerders dat ze hun strategieën heroverwegen en aanpassen aan de nieuwe AI-gestuurde omgeving. Met een potentiële groei in zicht, is het essentieel voor betrokken partijen om deze ontwikkeling op de voet te volgen.

Bron: Apple Insider.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook