Schurq

Belangrijke update: Google Analytics 4 vervangt Universal Analytics in juli 2024

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Guido Sombroek

Google heeft aangekondigd dat met ingang van 1 juli 2024, Google Analytics 4 (GA4) de enige beschikbare versie van hun analytics-tool zal zijn. Dit betekent dat jouw Universal Analytics-property’s vanaf die datum niet meer functioneren, waardoor de toegang via de gebruikelijke interfaces en API’s wordt stopgezet. Voor bedrijven die de overstap nog niet hebben gemaakt, is het cruciaal om onmiddellijk met dit proces te beginnen.

De gevolgen voor jouw bedrijf

Het uitfaseren van Universal Analytics heeft aanzienlijke implicaties. Zonder overgang naar GA4 verliezen bedrijven toegang tot waardevolle data en inzichten, wat een directe impact heeft op het vermogen om prestaties van advertentiecampagnes te monitoren en te optimaliseren. Daarnaast wordt het moeilijker om nieuwe gebruikersconversies te traceren, wat kan resulteren in minder efficiënte marketingstrategieën.

Het veiligstellen van jouw data

Het is essentieel om bestaande data uit Universal Analytics te exporteren voordat de service wordt stopgezet. Door dit na te laten, riskeer je permanent dataverlies, wat de analytische capaciteiten van jouw organisatie kan beperken. Begin daarom zo spoedig mogelijk met het migratieproces om jouw historische gegevens veilig te stellen.

Gedetailleerde migratiehandleidingen

Google biedt gedetailleerde migratiehandleidingen aan om de overgang naar Google Analytics 4 te faciliteren. Het is belangrijk deze instructies zorgvuldig te volgen en te beginnen met de voorbereidingen voor de migratie. Dit omvat het instellen van jouw nieuwe GA4-property en het exporteren van jouw Universal Analytics-data. Een tijdige en nauwkeurige uitvoering zorgt ervoor dat je zonder onderbrekingen door kunt gaan met het verzamelen en analyseren van webgegevens.

De overgang naar Google Analytics 4 is een belangrijke stap voor bedrijven die afhankelijk zijn van Google’s analysetools. Door de noodzakelijke voorbereidingen nu te treffen, zorg je ervoor dat je toegang blijft houden tot cruciale data en inzichten, waardoor je jouw online strategieën kunt blijven optimaliseren en informeren..

Bron: Google.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook