Schurq

Bing Deep Search nu beschikbaar voor meer gebruikers

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Microsoft heeft aangekondigd dat Bing Deep Search nu toegankelijk is voor een groter aantal gebruikers. Deze nieuwe functie, geïntroduceerd in december 2023, belooft zoekers te helpen bij complexe vragen zonder eenvoudige antwoorden. Dit betekent mogelijk een verschuiving in zoekgedrag en zoekresultaten.

Innovatie en uitdagingen van Bing Deep Search

De werking van Deep Search is gebaseerd op Bing’s webindex en rangschiksysteem, aangevuld met GPT-4. Dit systeem ontleedt alle mogelijke intenties en variaties achter een zoekopdracht en creëert beschrijvingen voor elk daarvan om een ‘ideaal resultaat’ te vormen. Deep Search toont resultaten die normaal niet in reguliere zoekresultaten verschijnen, waarbij de grootste factor voor rangschikking de overeenkomst is met Bing’s uitgebreide beschrijving. Andere relevante factoren zijn onder meer onderwerpcongruentie, detailniveau, bronbetrouwbaarheid, actualiteit en populariteit van de pagina.

Een kritiekpunt is de snelheid; Deep Search is aanzienlijk langzamer dan standaard zoekresultaten, met soms wel 30 seconden wachttijd. Dit kan een struikelblok vormen voor veel gebruikers die snelle antwoorden verwachten.

Wat betekent dit voor bedrijven en organisaties?

Voor bedrijven en organisaties kan de uitrol van Bing Deep Search aanzienlijke implicaties hebben. Hoewel de functie de zoekervaring kan verbeteren door meer relevante resultaten te bieden voor complexe vragen, kan de vertraging in zoekresultaten tot frustratie leiden bij gebruikers.

Een mogelijke oplossing voor deze vertraging is het optimaliseren van de websitecontent om beter aan te sluiten bij de criteria die Deep Search hanteert, zoals relevantie, geloofwaardigheid en actualiteit. Dit kan helpen om de zichtbaarheid van de website te vergroten en klikkansen te maximaliseren.

Echter, gezien de huidige vertraging bij het genereren van zoekresultaten, kan Bing Deep Search voor veel gebruikers een struikelblok vormen. Het is daarom essentieel om de verdere ontwikkeling van deze functie nauwlettend te volgen en alternatieve strategieën te overwegen om de online aanwezigheid te optimaliseren.

Bron: Microsoft Bing.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook