Schurq

Claude 2.1: nieuwe doorbraak in AI voor bedrijven

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Guido Sombroek

Heb je al gehoord van Claude 2.1, de nieuwste AI-technologie? Het belooft de manier waarop we met grote datavolumes werken, zoals documenten van meer dan 500 pagina’s, te revolutioneren. Nu beschikbaar via een API in de Console, biedt Claude 2.1 bedrijven aanzienlijke voordelen met zijn geavanceerde 200.000 tekens contextvenster en minder foutieve outputs.

Claude 2.1’s 200.000 tekens contextvenster maakt het mogelijk voor gebruikers om complexe documenten, van codebases tot literaire werken, efficiĆ«nt te verwerken. Een unieke prestatie in de sector, Claude voltooit in minuten wat voorheen uren menselijke inspanning vereiste.

Qua betrouwbaarheid overtreft Claude 2.1 zijn voorganger, Claude 2.0, aanzienlijk. Het model halveert het aantal onjuiste verklaringen, wat het vertrouwen in zakelijke AI-toepassingen versterkt.

De nieuwe tool-use functie van Claude 2.1, momenteel in ontwikkeling, bevordert de integratie met bestaande bedrijfsprocessen en API’s. Dit verhoogt de toepasbaarheid van Claude in dagelijkse bedrijfsactiviteiten.

De verbeterde ontwikkelaarsconsole biedt een vereenvoudigde ervaring voor het testen en leren van nieuwe prompts. Met Workbench kunnen ontwikkelaars eenvoudig experimenteren met prompts in een gebruiksvriendelijke omgeving en toegang krijgen tot nieuwe modelinstellingen.

Claude 2.1 is beschikbaar via de API en in de chatinterface op claude.ai, voor zowel gratis als Pro-gebruikers. Het 200.000 tekens contextvenster, exclusief voor Pro-gebruikers, maakt het verwerken van grotere bestanden mogelijk dan ooit tevoren. Deze nieuwe functionaliteiten openen de deur naar innovatieve toepassingen, met als doel de veiligste en technisch meest geavanceerde AI-systemen in de industrie te ontwikkelen.

Bron: Anthropic.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook