Schurq

De belangrijke overstap naar ‘Key Events’ in GA4: wat betekent dit voor jouw marketingmetingen?

|
Leestijd 2 minuten
Door Eline Tol

Google Analytics 4 (GA4) heeft ‘conversies’ omgedoopt tot ‘key events’, een strategische update die diepgaande implicaties heeft voor marketingrapportages. Deze aanpassing maakt het mogelijk om cruciale bedrijfsgebeurtenissen, zoals aankopen of inschrijvingen voor nieuwsbrieven, nauwkeuriger te markeren en te volgen.

Impact op bedrijfsrapportages

Deze methodologische update is van groot belang voor marketeers die organisch zoekverkeer benutten om prestaties te meten. Key events helpen bij het afstemmen van marketingrapportages op zakelijke doelstellingen, waardoor strategieën effectiever bijdragen aan het verhogen van merkbekendheid, genereren van leads en stimuleren van online verkopen.

Praktische toepassingen van Key Events

Key events stellen marketeers in staat om specifieke gebruikersinteracties gedetailleerd te meten. Zo kunnen zij rapporteren hoeveel gebruikers bijna een hele blogpost lezen of een groot deel van een productvideo bekijken. Deze metingen bieden waardevolle inzichten voor het optimaliseren van content en gebruikerservaring.

Economische waarde van Key Events

Een belangrijke verbetering is de mogelijkheid om economische waarden toe te wijzen aan key events. Door het berekenen van de waarde van acties, zoals hoeveel nieuwsbriefinschrijvers uiteindelijk klanten worden, kan een marketingteam de bijdrage van specifieke acties aan de omzet aantonen.

Optimalisatie van marketingstrategieën met GA4

De introductie van key events in GA4 biedt marketeers een nauwkeuriger en betekenisvoller inzicht in gebruikersgedrag. Deze benadering ondersteunt beter geïnformeerde besluitvorming en versterkt marketingstrategieën. Integreer nu key events in jouw rapportages om de precisie en relevantie van jouw marketingdata te maximaliseren!

Bron: Google

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook