Schurq

De beloofde Bing Chat-gegevens in Webmaster Tools: een verbroken belofte van Microsoft?

|
Leestijd 2 minuten
Door Guido Sombroek

Heb je ooit beloofd gekregen dat iets ‘binnenkort’ zal gebeuren, maar is de belofte niet nagekomen? Zo voelen veel site-eigenaren zich nu met betrekking tot Microsoft’s Bing Webmaster Tools. Na herhaaldelijke toezeggingen is de toevoeging van Bing Chat-gegevens in Bing Webmaster Tools nog steeds een no-show. Microsoft is nu opvallend stil, waardoor veel bedrijven en organisaties zich afvragen wat er aan de hand is.

De afwezigheid van deze beloofde functie kan een serieuze impact hebben op de strategie├źn van online bedrijven en marketingbureaus. De veronderstelde gegevens zouden inzicht kunnen bieden in het gedrag van bezoekers en doorklikratio’s, cruciale informatie voor elke digitale marketeer. Het niet nakomen van deze belofte draagt bij aan een gebrek aan transparantie, iets waar Bing in het verleden juist voor geprezen werd in vergelijking met Google.

Hoewel Microsoft recentelijk heeft bevestigd dat ze “toegezegd hadden om Bing Chat-gegevens te lanceren in Webmaster Tools,” is er geen specifieke tijdlijn gegeven voor wanneer dit zal gebeuren. Dat roept vragen op over waarom de functie, die naar verluidt al ontwikkeld is, nog niet is uitgebracht. Er zijn speculaties dat Microsoft wellicht terughoudend is om lage doorklikratio’s te onthullen, of dat er technische belemmeringen zijn.

Het gebrek aan duidelijke communicatie van Microsoft zorgt voor bezorgdheid, vooral omdat Bing in het verleden transparanter is geweest dan Google met betrekking tot hun zoekalgoritmen en -data. In een wereld waar data zo belangrijk is, zijn dergelijke vertragingen en het gebrek aan openheid een stap terug voor iedereen die afhankelijk is van zoekmachineoptimalisatie voor hun bedrijfsstrategie.

De door Microsoft beloofde Bing Chat-gegevens blijven een mistig gebied. Het ontbreken van deze functie en de stilte van Microsoft zetten vraagtekens bij hun toewijding aan transparantie en bij wat we in de toekomst kunnen verwachten van Bing Webmaster Tools.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook