Schurq

De impact van Google’s augustus 2023 core update op jouw bedrijf

|
Leestijd 2 minuten
Door Guido Sombroek

Merk je de laatste tijd een daling in websiteverkeer? Of misschien een onverwachte stijging in de zoekresultaten? De nieuw uitgerolde Google core update van augustus 2023 zou wel eens de schuldige kunnen zijn. De update kan tot twee weken duren om volledig te worden uitgerold, dus houd je Google Analytics goed in de gaten.

Deze update is de tweede brede core algoritme-update van 2023, na de vorige in maart. Het is al meer dan vijf maanden geleden sinds Google een dergelijke belangrijke update heeft gedaan, wat betekent dat de impact aanzienlijk kan zijn. Google heeft deze update aangekondigd op Twitter en heeft zijn pagina met zoekupdates dienovereenkomstig bijgewerkt.

Een Google core update kan grote gevolgen hebben voor jouw websiteverkeer en daarmee ook voor je bedrijfsresultaten. Deze updates kunnen je rankings aanzienlijk veranderen, wat resulteert in meer of juist minder zichtbaarheid. Als je negatief wordt beïnvloed door deze update, is het misschien moeilijk om specifieke acties te ondernemen voor herstel. Google zelf zegt dat een negatieve impact op rankings niet noodzakelijkerwijs betekent dat er iets mis is met je webpagina’s.

Mocht je negatieve gevolgen ervaren, dan biedt Google een reeks vragen om over na te denken. De grootste veranderingen in je rankings zullen waarschijnlijk pas na een volgende core update zichtbaar zijn.

Het is van cruciaal belang om te begrijpen wanneer Google deze updates uitvoert. Op deze manier kun je vaststellen of veranderingen in je websiteprestaties te wijten zijn aan interne aanpassingen of externe updates van Google. De laatste bevestigde Google-update vóór deze was de reviews-update in april 2023, en die had ook een aanzienlijke impact.

Blijf op de hoogte van je analytics en rankings gedurende de komende weken om te zien hoe deze update je beïnvloedt en of er maatregelen nodig zijn om je SEO-strategie bij te stellen.

bron: Google

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook