Schurq

Diepgaande analyse van GenAI-Tools in 2024: ChatGPT, Bard, Bing Chat & Claude

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Welke tool past het beste bij jouw behoeften? In deze uitgebreide vergelijking, herzien door AI-expert Eric Enge, worden de prestaties van verschillende generatieve AI-platforms zoals Bard, Bing Chat (Balanced en Creative), ChatGPT en Claude Pro onder de loep genomen.

Uitgebreide test van de GenAI-Tools

Deze platforms zijn getest op basis van 44 verschillende vragen die een breed scala aan onderwerpen bestrijken. Belangrijk om te weten is dat geen van de tools als absolute winnaar is aangemerkt. Wel blinken bepaalde platforms uit in specifieke categorieën. Bard/Gemini bijvoorbeeld toont sterke prestaties in lokale zoekopdrachten, terwijl Bing Chat indruk maakt met zijn bronverwijzingen.

ChatGPT: Versterkt door MixerBox WebSearchG-plugin

Een opmerkelijke verbetering is waarneembaar bij ChatGPT door de integratie van de MixerBox WebSearchG-plugin. Deze toevoeging verhoogt het vermogen van ChatGPT om actuele gebeurtenissen te verwerken en toegang te verkrijgen tot recente webpagina’s. Hierdoor positioneert ChatGPT zich sterker in de markt voor kunstmatige intelligentie.

Bard en Bing Chat: Uitblinkers in hun veld

Bard, versterkt door Gemini, presteert goed in lokale zoekopdrachten. Echter, het ontbreken van bronverwijzingen wordt als een tekortkoming beschouwd. Bing Chat, zowel in de Balanced als Creative variant, blinkt uit in het verstrekken van bronnen. Dit vormt een belangrijk voordeel voor gebruikers die op zoek zijn naar diepgaande informatie.

Claude en ChatGPT: beperkingen in actuele informatie

Het onderzoek belicht ook de zwakke punten van elk platform. ChatGPT en Claude ondervinden moeilijkheden bij het verkrijgen van toegang tot actuele informatie en live webpagina’s. Dit is een aandachtspunt voor gebruikers die behoefte hebben aan up-to-date informatie.

Een zorgvuldige overweging is noodzakelijk


Voor bedrijven en organisaties die overwegen een generatieve AI-tool in te zetten, is het van cruciaal belang de diverse sterktes en zwaktes te overwegen. De keuze hangt sterk af van de unieke behoeften en het beoogde gebruik van de tool. Deze studie benadrukt het belang van een doordachte selectie, gelet op de snel veranderende aard van deze technologieën. Hoewel er geen absolute uitblinker is, biedt deze vergelijking essentiële inzichten die bedrijven kunnen gebruiken bij het kiezen van de meest geschikte generatieve AI-tool voor hun specifieke doeleinden.

Het afgelopen jaar hebben wij onze kennis van AI sterk doorontwikkeld. Prompt engineering staat namelijk centraal bij schurq. Wil jij hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. Dan vertellen wij jou daar graag meer over!

Bron: Eric Enge.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook