Schurq

Effectief gebruik van de nieuwe klantacquisitie in Google Ads

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

Het binnenhalen van nieuwe klanten is cruciaal voor elk bedrijf. Google Ads biedt nu een nieuwe klantacquisitiefunctie (NCA). Deze functie helpt potentiƫle klanten te bereiken en te converteren die nog nooit eerder met jouw bedrijf in contact zijn geweest.

Methoden voor klantidentificatie

Google maakt gebruik van drie methoden om klanten te identificeren:

 • Automatische Detectie: Google analyseert conversiedata van de laatste 540 dagen om bestaande klanten te identificeren.
 • Klantlijsten Uploaden: Bedrijven kunnen hun eigen klantgegevens uploaden voor nauwkeurigere controle.
 • Conversietags: Dit labelt conversies expliciet als “nieuwe klant” of “bestaande klant” voor de hoogste nauwkeurigheid.
 • Impact op bedrijven en organisaties

  Het effectief inzetten van NCA vereist een strategische aanpak. Bedrijven moeten de juiste campagneparameters instellen en prestaties nauwkeurig monitoren. Door gebruik te maken van de methoden van Google kunnen bedrijven klanten correct classificeren, wat zorgt voor een betere segmentatie van nieuwe klanten.

  Implementatie van klantacquisitietracking

  Voor een correcte configuratie van NCA kunnen bedrijven specifieke code implementeren op hun website. Dit kan via de global site tag of Google Tag Manager. Beide methoden vereisen het instellen van parameters om nieuwe klanten te identificeren en te tracken.

  Best practices voor klantacquisitie

  Begin langzaam met een lage waarde voor “nieuwe klant” om prestaties te monitoren zonder de metrics te verstoren. Maak een negatieve uitsluitingslijst van actieve klanten en definieer duidelijk wat een nieuwe klant is voor uw bedrijf. Voeg nieuwe klantkolommen toe aan uw rapporten voor betere zichtbaarheid en nauwkeurige meting van de resultaten.

  Het correct inzetten van deze strategieƫn en tools kan bedrijven helpen om nieuwe klanten effectief te bereiken en hun marketingprestaties te verbeteren.

  Bron: Google Ads

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook