Schurq

Estée Lauder revolutioneert de schoonheidsindustrie met generatieve AI van Google Cloud

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Heb je moeite om het tempo bij te houden van razendsnelle TikTok-trends die elke dag veranderen? Stel je dan eens voor dat je merk in realtime kan aanpassen aan wat je klanten echt willen. Estée Lauder en Google Cloud maken dit mogelijk door generatieve AI in te zetten, aldus een recent persbericht.

Estée Lauder Companies, het moederbedrijf van premiummerken zoals Clinique en Aramis, verdiept de banden met Google Cloud. Dit is meer dan slechts een innovatieve stap. Het wijst op een radicale koerswijziging in hoe technologie de schoonheidsindustrie vormt. Als je merk nog steeds vertrouwt op traditionele R&D-methoden, kan deze ontwikkeling een wake-up call zijn. Volgens recente inzichten van de Wall Street Journal is de druk op R&D-afdelingen namelijk hoger dan ooit om de aandacht te vangen van consumenten die bedreven zijn in sociale media.

Deze samenwerking heeft de focus op het gebruik van Google Cloud’s Vertex AI en het taalmodel PaLM 2. Hiermee hoopt Estée Lauder niet alleen het consumentensentiment op sociale media en callcenters te analyseren, maar ook de interne bedrijfsvoering te stroomlijnen. De generatieve AI helpt het bedrijf om in real-time in te spelen op de wispelturige trends van platforms zoals TikTok. ELC’s inspanningen om een ‘high-touch digitale ervaring’ te bieden, tonen aan hoe AI-technologie marketeers helpt bij het realiseren van relevante en gepersonaliseerde klantbelevingen.

Thomas Kurian, de CEO van Google Cloud, benadrukt dat de schoonheidsindustrie aan de vooravond staat van een grote verschuiving, die draait om hogere klantverwachtingen en behoefte aan personalisatie. Met deze samenwerking willen Estée Lauder en Google Cloud de standaard zetten voor het benutten van generatieve AI in deze snel veranderende markt. Dus als je merk niet wil achterblijven, is nu het moment om te innoveren.

bron: PR Newswire

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook