Schurq

Google Ads Editor versie 2.5 wordt uitgerold met 16 nieuwe functies

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Ben je benieuwd hoe je advertentiecampagnes efficiënter en effectiever kunt maken? Google introduceert Ads Editor versie 2.5 met 16 nieuwe functies, ontworpen om het bewerkingsproces te vereenvoudigen en adverteerders meer controle te geven.

Deze update omvat nieuwe mogelijkheden zoals App Install Ads met deep links, automatisch gegenereerde Ad Strength assets, en een ‘Asset source’ kolom in asset rapporten. Je kunt nu eenvoudig onderscheid maken tussen automatisch gecreëerde en door adverteerders aangeleverde assets.

Verder ondersteunt Google Ads Editor 2.5 nu Discovery product ads met extra velden zoals video’s, een lange kop, en twee paden. Ook is er ondersteuning voor in-feed video ads in Discovery-campagnes en een tekstmodus voor het selecteren van video’s in de videobibliotheek.

De update brengt ook campagneniveau brede match-trefwoorden en ondersteuning voor Video view campagnes. Zoekthema’s in Performance Max-campagnes helpen belangrijke inzichten te delen met Google AI over klantzoekopdrachten.

Een nieuwe Replace Text tool voor productgroepen maakt snelle tekstwijzigingen mogelijk, en er is nu apparaatgerichte targeting in Discovery-campagnes. De update ondersteunt tevens merkinstellingen voor zoek- en Performance Max-campagnes, en functies voor dynamische zoekadvertenties in Performance Max-campagnes.

Adverteerders kunnen nu ook adformaten kiezen voor videobereikcampagnes en taal- en locatietargeting instellen voor Demand Gen-campagnes op advertentiegroepniveau.

Tot slot bevat de update een PMax dynamische zoekadvertentie-upgradetool om de migratiestatus van elke campagne te volgen.

Meer informatie over alle 16 functies en updates vind je in de release van Google Ads Editor versie 2.5 van oktober 2023. Leer hoe je de efficiëntie van campagnes aanzienlijk kunt verbeteren en meer controle kunt hebben op je prestaties!

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook