Schurq

Google Ads introduceert Demand Gen: AI-gestuurde innovatie voor adverteerders

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Adverteerders opgelet: Google Ads is begonnen met het uitrollen van Demand Gen, zodat nu alle klanten toegang hebben. Deze nieuwe AI-gestuurde tool is wereldwijd beschikbaar en belooft de manier waarop merken met hun publiek communiceren te transformeren, met meer creativiteit en betere resultaten.

Demand Gen, gepresenteerd als de toekomst van Discovery-campagnes, voegt nieuwe dimensies toe aan online adverteren. Het introduceert innovatieve functies en biedt uitgebreide mogelijkheden. Deze update gaat verder dan alleen een verbeterde ad creatie flow. Het voorziet adverteerders ook van een rijkdom aan nieuwe inventaris en waardevolle inzichten. Google onderstreept hiermee zijn commitment aan de continue evolutie van advertentiestrategieën.

De komst van Demand Gen markeert een potentieel keerpunt voor bedrijven die hun publiek willen uitbreiden. Met resultaten die drie keer hogere click-through rates laten zien en 61% lagere kosten per actie in vergelijking met betaalde sociale campagnes, opent zich een nieuwe wereld van kansen. Vooral bedrijven gericht op visueel aantrekkelijke content zullen hier sterk van profiteren.

Menachem Ani van JXT Group deelt essentiële best practices na deelname aan de Demand Gen beta-test. Deze praktische tips zijn onmisbaar voor marketeers die overgaan op Demand Gen. Ani legt nadruk op het belang van realistische doelen stellen en het juist beheren van budgetten. Dit is cruciaal voor marketeers die streven naar optimalisatie en effectiviteit.

De upgrades aan Discovery-advertenties en de integratie van Demand Gen benadrukken het belang voor marketeers om in de pas te blijven met de dynamische wereld van digitale advertenties. Google Ads biedt met deze nieuwe ontwikkeling een krachtige tool die de wisselwerking tussen adverteerders en consumenten naar een hoger niveau tilt.

Bron: Google Ads Help

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook