Schurq

Google Ads kondigt essentiële updates aan voor Responsive Zoekadvertenties

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Google heeft een belangrijke update aangekondigd voor Responsive Search Ads (RSA), die een nieuwe fase inluidt voor AI-gestuurde advertenties. Deze update introduceert geavanceerde functies die het beheer en de creatie van advertenties aanzienlijk kunnen verbeteren.

Deze substantiële updates omvatten de mogelijkheid om slechts één kop te tonen, tot drie koppen en twee beschrijvingen op campagneniveau te koppelen, en geautomatiseerde assets op accountniveau te implementeren. Google’s AI-technologie speelt een sleutelrol bij het voorspellen welke van deze mogelijkheden de prestaties van je campagne kunnen verbeteren.

Wat betekent dit voor jouw als bedrijf?

De integratie van AI in Google’s advertentieplatform biedt kansen om de betrokkenheid te vergroten en de prestaties te verbeteren. Echter, dit betekent ook dat adverteerders meer controle over hun campagnes aan Google overdragen. Het is van cruciaal belang te erkennen dat AI niet altijd 100% nauwkeurig is, wat kan leiden tot mogelijke fouten in de voorspelling van campagneprestaties.

Nieuwe mogelijkheden voor adverteerders

  • Enkele kop tonen: Responsieve zoekadvertenties kunnen nu één kop tonen als dit de prestaties verbetert. Koppen kunnen ook aan het begin van beschrijvingsregels verschijnen.
  • Campagneniveau update: Adverteerders kunnen nu tot drie koppen en twee beschrijvingen op campagneniveau associëren, met de flexibiliteit om deze op specifieke posities vast te zetten.
  • Geautomatiseerde assets op accountniveau: Adverteerders kunnen kiezen voor geautomatiseerde assets op accountniveau, zoals dynamische afbeeldingen, sitelinks, oproepextensies en gestructureerde snippets. Google’s AI-generatie van assets kan handmatig gecreëerde assets vervangen wanneer deze naar verwachting de prestaties verbeteren.

Een woordvoerder van Google heeft aangegeven: “RSA’s zijn altijd ontworpen om adverteerders te helpen de beste advertentie aan de juiste persoon op het juiste moment te leveren, en deze updates zullen de effectiviteit van RSA’s verhogen.”

Ontvang vrijblijvend advies op het gebied van Responsive Search Ads (RSA)


Deze update markeert een belangrijke verschuiving in hoe Google advertenties beheert, met een grotere nadruk op AI en automatisering. Voor adverteerders betekent dit een kans om hun campagnes nog effectiever te maken, maar ook een nieuwe benadering van advertentiebeheer en -optimalisatie is vereist. Als online marketingbureau benadrukken wij het belang van het begrijpen en benutten van deze technologische vooruitgang. Als je geïnteresseerd bent om binnen jouw bedrijf in te spelen op deze nieuwste technologische ontwikkelingen, biedt schurq. vrijblijvend advies op het gebied van RSA. Wij helpen je graag jouw advertentiestrategieën te optimaliseren. Voor meer informatie over hoe schurq. jou kan helpen, kun je contact met ons opnemen.

Bron: Google Ads.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook