Schurq

Google Ads support voor productvarianten en duidelijkheid over retourkosten

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Google kondigt een belangrijke update aan die e-commerce sites in staat stelt om productvarianten effectiever te presenteren en duidelijkheid verschaft over het hanteren van retourkosten. Deze wijzigingen zijn essentieel voor webshop-eigenaren en kunnen een grote impact hebben op de online winkelervaring van de consument.

Uitgebreide ondersteuning voor productvarianten

Op 20 februari 2024 introduceerde Google nieuwe gestructureerde gegevens die e-commerce sites helpen bij het weergeven van productvarianten. Deze update omvat drie nieuwe eigenschappen: hasVariant, variesBy en productGroupID. Deze toevoegingen maken het mogelijk voor webshops om verschillende varianten van een product, zoals maat, kleur, materiaal, of technische specificaties, onder één ‘ouder’ product te groeperen. Dit vereenvoudigt niet alleen het beheer van productlijsten voor webshop eigenaren, maar verbetert ook de zoekervaring voor consumenten.

Duidelijkheid over retourkosten

Naast de ondersteuning voor productvarianten, heeft Google verduidelijking geboden over het gebruik van FreeReturn versus ReturnShippingFees als waarde voor retourkosten bij product retouren. Deze verduidelijking is een welkome toevoeging voor zowel consumenten als retailers, aangezien het zorgt voor transparantie in het retourproces, een cruciaal aspect van online winkelen.

Impact op bedrijven en organisaties

Deze update is bijzonder relevant voor bedrijven met een e-commerce platform. Door de nieuwe gestructureerde gegevens te implementeren, kunnen webshops hun productaanbod efficiënter organiseren en presenteren. Dit verbetert niet alleen de gebruikerservaring door het makkelijker te maken om varianten van een product te vinden en te vergelijken, maar kan ook leiden tot betere zichtbaarheid in Google’s zoekresultaten.

Bron: Google.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook