Schurq

Google Ads update: voertuigadvertenties worden geüpgraded naar Performance Max met voertuigfeeds

|
Leestijd 2 minuten
Door Eline Tol

Ben je een autodealer die moeite heeft met het aantrekken van gekwalificeerde leads en showroombezoeken? Dan komt Google met dé game-changer waar je op hebt gewacht: de upgrade van voertuigadvertenties naar Performance Max. Deze update focust op het verbinden van marketeers met klanten via diverse contactpunten tijdens hun zoek- en aankoopproces. Alsof dat nog niet genoeg is, biedt het ook nieuwe mogelijkheden voor optimalisatie die je bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.

Vanaf september rolt Google een automatische upgrade uit voor alle bestaande advertentiecampagnes voor voertuigen naar Performance Max. Dankzij de toepassing van Google’s AI-technologie helpt deze upgrade adverteerders hun conversiedoelen te behalen via meerdere kanalen. Denk aan YouTube, Display, Gmail en zelfs Discover.

Dit is hét moment voor autoadverteerders. De update sluit de deur voor het creëren van extra voertuigadvertenties via Smart Shopping-campagnes. Wat dit betekent? Je huidige campagne-instellingen, structuur, en doelgroepsignalen worden naadloos overgezet naar nieuwe Performance Max campagnes. Dit leidt tot een meer geïntegreerde en effectieve advertentiestrategie met als gevolg betere conversies en ROI.

Voor de adverteerders die nog geen gebruik maken van voertuigadvertenties opent Performance Max nieuwe deuren. Deze functie zal beschikbaar zijn in open bèta in de VS en Canada en in gesloten bèta in Australië. Een uitstekende kans dus om in te stappen en te genieten van de voordelen die deze nieuwe aanpak biedt.

De upgrade schept gloednieuwe kansen voor optimalisatie. Een woordvoerder van Google verklapt dat Performance Max je nu in staat stelt om zowel online conversies als offline conversies binnen één enkele campagne te optimaliseren. Bovendien geeft de Insights-pagina van Performance Max je toegang tot waardevolle nieuwe inzichten. Zo kun je bijvoorbeeld meer leren over je doelgroep en de actuele zoektrends die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Terwijl we in Nederland nog even moeten wachten, is het duidelijk dat de Performance Max-update voor voertuigadvertenties een belangrijke verschuiving teweegbrengt in de manier waarop auto’s online worden geadverteerd. Het biedt gloednieuwe kansen voor optimalisatie en efficiëntie. Naast het ontgrendelen van nieuwe kanalen en biedingsoptimalisaties, biedt het een meer geïntegreerde en gefocuste aanpak om de groei van autoadverteerders te versnellen.

bron: Google Ads

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook