Schurq

Google Analytics 4 vernieuwt: exclusieve functies voor 360 klanten

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Google Analytics 4 (GA4) innoveert voortdurend en introduceert nieuwe aanpassingsfuncties specifiek voor 360 klanten. Als je nog Universal Analytics 360 gebruikt, is het nu tijd om over te stappen. Deze nieuwste update van GA4 biedt onder meer op maat gemaakte rapportages en geavanceerde BigQuery rapporten. De tools worden de komende weken gelanceerd en in de loop van het jaar komen er meer functionaliteiten bij.

De impact van deze verandering is aanzienlijk, vooral voor adverteerders die nog Universal Analytics 360 gebruiken. De overstap naar GA4 is essentieel om toegang te krijgen tot deze geavanceerde rapportagemogelijkheden. Deze nieuwe functies besparen niet alleen tijd, maar zorgen ook voor consistente rapportages. Dit stelt adverteerders in staat data-gedreven beslissingen te nemen om hun mediakoopdoelen te bereiken.

De nieuwe functies omvatten:
1. Aangepaste Rapportage: Beschikbaar in de komende weken. Grote bedrijven en agentschappen kunnen rapportages op maat maken, afgestemd op de behoeften van hun verschillende teams. Dit zorgt voor snellere toegang tot inzichten.
2. BigQuery Rapporten: Later dit jaar wordt een snellere en uitgebreidere BigQuery dagelijkse export geïntroduceerd. Dit zorgt ervoor dat bedrijven dagelijks consistent hun data ontvangen.
3. Links en Integraties: Adverteerders krijgen de mogelijkheid om subeigendommen en roll-up eigendommen te koppelen aan Display & Video 360, Campaign Manager 360 en Search Ads 360.

Deze updates komen op een kritiek moment. Google is bezig met het uitfaseren van functies in Universal Analytics 360 en heeft aangekondigd dat adverteerders vóór 1 juli 2024 moeten overstappen naar GA4. Universal Analytics zal vanaf 30 juni 2024 niet meer beschikbaar zijn voor zowel 360- als standaardklanten. Vanaf juli 2024 kunnen bedrijven hun data uit Universal Analytics niet meer exporteren of raadplegen. Deze veranderingen onderstrepen de noodzaak voor bedrijven om snel actie te ondernemen en over te stappen naar GA4.

Lees de volledige aankondiging van Google of de Google Analytics 360-handleiding voor meer informatie.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook