Schurq

Google blokkeert Microsoft’s poging om Bing aan Apple te verkopen

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Machtstrijd tussen Google en Microsoft
Apple wees een lucratief voorstel van Microsoft voor Bing af, hoewel het financieel voordeliger leek dan hun overeenkomst met Google. Mikhail Parakhin, CEO van Microsoft’s Advertising and Web Services, sprak openhartig hierover. Volgens hem lijkt Google’s deal met Apple bijna onaantastbaar, zelfs wanneer er financieel aantrekkelijkere aanbiedingen zijn.

Tijdens het federale mededingingsproces onthulde Parakhin de heftige confrontaties en de onderlinge intriges van de technologische grootmachten. Voor Microsoft was de missie helder: Bing als de standaardzoekmachine op Apple’s devices. Ze waren bereid een groot verlies te nemen, wat getuigt van hun commitment aan Bing. Hieruit blijkt tevens Google’s stille dominantie in de techwereld.

Tech- en online bedrijven moeten alert zijn. De dynamiek tussen giganten als Microsoft, Apple en Google wordt complexer. Financiële afwegingen zijn slechts een deel van het verhaal; strategische bondgenootschappen en wellicht verborgen deals zijn cruciaal.

Buiten de Apple-deal om deed Microsoft ook een voorstel aan Samsung voor Bing. Het antwoord was duidelijk: nee, vanwege Google. Dit roept vragen op bij de invloed van Google op de markt.

De toekomst van deze techreuzen en hun relaties blijft onzeker. Wat wel duidelijk is, is dat Google’s positie en samenwerkingen een uitdaging vormen voor rivalen, ongeacht de financiële offers die zij maken. De ware aard van deze zakelijke banden moet mogelijk nog aan het licht komen.

Interesse in meer diepgang over dit onderwerp? Het Google mededingingsproces biedt verdere duiding en onthult de strategieën van deze technologiegiganten en hun impact op onze gedigitaliseerde wereld.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook