Schurq

Google experimenteert met QR-codes voor direct bellen in gesponsorde advertenties

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Heb je weleens moeite gehad om snel het telefoonnummer van een bedrijf te vinden? Google werkt aan een oplossing. Zij testen een nieuwe functie waarbij gesponsorde advertenties worden voorzien van een QR-code. Door deze te scannen, kun je direct het bijbehorende bedrijf bellen.

Deze innovatie, voor het eerst gespot door SEO-analist Khushal Bherwani, toont naast de QR-code ook direct het telefoonnummer van het bedrijf. Dit maakt het nog makkelijker om snel contact op te nemen.

Maar dat is nog niet alles. Google experimenteert ook met het toevoegen van drie afbeeldingen aan advertenties, in plaats van de gebruikelijke één. Hoewel Google nog geen officiële verklaring heeft gegeven over deze proeven, heeft Bherwani enkele voorbeelden gedeeld op X (voorheen Twitter).

Voor bedrijven met veel telefonisch klantcontact kan deze functie een gamechanger zijn. Dankzij de hernieuwde populariteit van QR-codes kan dit de drempel voor klanten verlagen om te bellen. Dit kan resulteren in meer verkopen en hogere klanttevredenheid.

Bedrijven doen er goed aan deze ontwikkeling in de gaten te houden en te overwegen de functie te implementeren zodra deze uitrolt. Op deze manier kunnen bedrijven de interactie met klanten en de bedrijfsresultaten verbeteren.

bron: Bherwani

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook